Du er her: Hjem / Aktuelt / Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap

Innovation Cup er en idékonkurranse for elever på 9. trinn i Buskerud, som arrangeres av Ungt Entreprenørskap for 17 år på rad. I år er tre Elevbedrifter fra Ringerike med i finalen, og førstkommende fredag får vi vite hvem som har den mest innovative ideen.

Digital finale

Over 1 500 elever har deltatt i de innledende skolerundene i Innovation Cup.

Elevene har jobbet i kreative prosesser for å komme opp med innovative produkter som løser en utfordring eller dekker et behov i samfunnet. De beste elevbedriftene fra skolene har konkurrert i mellomrunder, og nå møtes altså de 20 beste elevbedriftene til finalen.

Vanligvis ville finalistene møttes i Drammen og vist frem ideene sine på messestand, men på grunn av omstendighetene er årets finale digital. Elevene har likevel vist stor iver og engasjement!

For å forberede seg til finalen har de blant annet jobbet sammen med designstudenter på Universitetet i Sørøst-Norge, og fått laget logo, brosjyrer og t-skjorter.

Dette er finalistene fra Ringeriksskolene

BokPad EB fra Hov Ungdomsskole
    Vil bytte ut skrivebøker-bøker og blyanter for å være mer bærekraftig, og miljøvennlig. Ideen er som en pad, men er delt i to og henger sammen. Den kan lukkes som en bok og puttes i en mappe.

Den Mobile Panter’n EB fra Sokna skole
    Vil produsere en mobil pantemaskin som man kan dra med seg rundt på festivaler, anleggsplasser, fester osv. Da kan man gå og pante Ungt søppel i en pantemaskin og søppelkasser som står på hengeren. Man kan enkelt dra med seg hengeren, og den kommer i ulike størrelser, avhengig av behovet man har.

Sea dream EB fra Veienmarka ungdomskole
    Vil lage en organisasjon som tilbyr svømmeopplæring. for asylsøkere, flyktninger, imigranter, de som ikke har norsk bakgrunn, for å forhindre drukningsulykker.

Årest vinner kåres på YouTube

Førstkommende fredag klokken 12.00 kåres årets vinner av Innovation cup, i tillegg til flere andre priser. Finalesendingen kan følges her: https://www.youtube.com/watch?v=QV6ZhsHT2uE&feature=youtu.be

Siste endret: 29.04.2021