Du er her: Hjem / Aktuelt / Vaksineringen har startet

Vaksineringen har startet

Torsdag ble den første koronavaksinen satt i Ringerike. Ordfører Kirsten Orebråten fulgte begivenheten da Aagot Hesthammer ble den første beboeren ved Hønefoss omsorgssenter som ble vaksinert.

Fornøyd ordfører

Det var leder av Smittevernkontoret Kristin Salvesen Molstad Andresen som satt den første vaksinen i Ringerike på en svært så glad beboer.

- Dette har jeg ventet på og nå fortsetter det gode arbeidet med å vaksinere innbyggerne i tur og orden, sier Andresen etter sprøytestikket.

Foto: Elin Harstad Iversen, Ringerikes Blad

Aagot Hesthammer og ordfører Kirsten Orebråten er glade for at vaksineringen nå endelig har startet. Foto: Elin Harstad Iversen - Ringerikes Blad.

Starten på veien ut av pandemien

«Dette er en merkedag, og markerer starten på utveien av denne pandemien og vi er naturligvis svært glade for at vi nå er i gang med vaksinasjonsprosjektet i Ringerike.

Dette er ett stort prosjekt hvor målet er en rask og effektiv vaksinering av befolkningen. Vaksinasjonen følger den rekkefølgen som er satt i de nasjonale prioriteringene.

Selv om vaksinering i utgangspunktet er frivillig, så er det viktig at så mange som mulig lar seg vaksinere nå. Det er den eneste veien ut av pandemien, og den eneste veien tilbake til et mere normalt liv slik vi kjenner det.

Min oppfordring til alle innbyggere er å ta vaksinen når det er deres tur.

Jeg kommer til å ta vaksinen når det blir min tur. Jeg vet ikke når det blir, men på den måten skal jeg også personlig bidra til å bekjempe viruset og de mange uheldige virkninger det har på samfunnet vårt.

Vaksinasjonsprogrammet er et stort og møysommelig arbeid som er avhengig av at mange bidrar. Også innbyggerne. Det er derfor viktig at dere møter opp når dere blir innkalt.

Vaksinen er gratis, og vaksineringen vil foregå mange steder i kommunen.

Alle vil få beskjed om når de skal møte, hvor de skal møte og annen praktisk informasjon knyttet til vaksineringen.

Det er mange flinke mennesker som nå planlegger dette i detalj, slik at vi får gjennomført dette på en god måte.

I Ringerike følger vi naturligvis de nasjonale anbefalingene for prioritering av de som skal vaksineres først. Dermed starter også vi med vaksinering av beboere på sykehjem og institusjoner og andre prioriterte grupper.

Etter dette starter den store delen av vaksineprogrammet overfor resten av innbyggerne. Dette planlegges nå i detalj, og informasjon om dette vil fortløpende bli lagt ut på kommunens nettsider og helt sikkert også i lokalavisen, sier ordfører Kirsten Orebråten.»

Siste endret: 09.01.2021