Du er her: Hjem / Aktuelt / Varslingssak etterforskes av politiet

Varslingssak etterforskes av politiet

Den senere tid har det versert flere artikler i lokalavisen om kommunens bruk av flyktningemidler. I denne sammenheng er det fremkommet påstander om falske timelister for urettmessig utbetaling av offentlige midler, og at dette er tatt opp som varsling fra en tidligere ansatt.

Kommunestyret og formannskapet er orientert

Rådmannen ga en generell orientering om dette i kommunestyremøtet 9. september og informerte samtidig om at leder av varslingssekretariatet ville orientere formannskapsmøtet om dette i møtet 15. september.

Varslingssekretariatet

Etter denne orienteringen vil kommunen v/leder av varslingssekretariatet Trude Bredal Steinmo informere om følgende.

Varslingssekretariatet mottok i juli 2020 en varslingssak. Under arbeidet med saken fremkom det bekymringer relatert til flyktningetjenesten, herunder timelister. Varslingssekretariatet tok umiddelbart kontakt med politiet i august 2020 og saken har vært til etterforskning hos politiet siden da. Selve varslingssaken hva angår arbeidsrettslige forhold ble saksbehandlet og avsluttet i oktober 2020. Kontrollutvalget ble orientert om saken i lukket møte i april 2021.

Etterforskes av politiet

Som det fremgår har saken vært til etterforskning hos politiet siden august 2020. Ringerike kommune har fulgt rådene vi har fått fra politiet om ikke å informere offentlig om dette.

Kommunen har nå informert politiet om at vi sender ut en pressemelding med denne informasjonen, som da også vil forklarer hvorfor vi har måttet svare på den måten vi har gjort på spørsmål om saken i avisen.

Siste endret: 01.10.2021