Du er her: Hjem / Aktuelt / Spør mer og bidra til åpenhet om psykisk helse

Spør mer og bidra til åpenhet om psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse er lørdag 10. oktober, og på Ringerike markeres det bredt og med mange aktiviteter i flere dager. I år oppfordrer vi til å vise interesse for hverandre, og spørre mer.

Vær oppmerksom, vis interesse og vær tilstede

God psykisk helse starter med gode relasjoner. Gode relasjoner bygges over tid og gjennom felleskap, åpenhet, respekt og nysgjerrighet. En måte å vise interesse på, er å være vennlig nysgjerrig og spørre mer.

- Sammen kan vi skape mer åpenhet om psykisk helse. Ved å markere verdensdagen for psykisk helse, og gjøre det enklere å snakke om hvordan vi har det, kan vi alle bidra til å gjøre en forskjell, sier ordfører Kirsten Orebråten.

- Vær oppmerksom, vis interesse og vær tilstede, oppfordrer ordføreren i Ringerike kommune.
    Foto: Ann Kristin Støveren, Futuria

Bredt program og mange aktiviteter

Sammen med gode samarbeidspartnere og med god støtte fra verdensdagen arrangeres det et bredt spekter av aktiviteter og stands i Ringerike.

- Det som er så fint med markeringen av verdensdagen er at vi som kommune kommer nærmere de frivillige organisasjonene og vi jobber sammen med lokale krefter for et felles mål om et bedre og åpnere samfunn for alle, sier folkehelsekoordinator Lina Marie Brathaug Frantzen

Deler av arbeidsgruppen for verdensdagen i Ringerike. Stine Haughovd-Martinsen, Lina Marie Brathaug Frantzen, Ida Mari Borge Hovi og Mari Randen Haugerud.

Verdensdagen markeres over flere dager på arbeidsplassen, i barnehagene, på helsestasjonene, på skolene og arrangementer både i Hønefoss og digitalt.

- Vi ønsker å nå alle innbyggerne i kommunen vår, og har et bredt program med synlige markeringer og arrangementer som vi håper treffer alle aldre, avslutter folkehelsekoordinatoren.

Spør mer - aktiviteter på Ringerike 7.-15. oktober

Siste endret: 08.10.2020