Du er her: Hjem / Aktuelt / Alle har et ansvar for at hjulene holdes i gang i næringslivet

Alle har et ansvar for at hjulene holdes i gang i næringslivet

Mange næringer har fått en helt ny, og krevende hverdag når de nå har begynt å åpne opp igjen for kunder. Vi har alle et ansvar, og må bidra slik at det blir enklest mulig for de å følge smitteverntiltakene i sin bedrift.

Smittevern i praksis i næringslivet

Samfunnet åpnes gradvis, og i kommunen ønsker vi å bidra der vi kan. I disse dager er smittevern og næringssjefen ute hos frisører, serveringssteder, servicebedrifter og varehandel for å gi råd og veiledning.

- Jeg ser at det er noe behov for hjelp med tolkingen av retningslinjene, sier Kristin M Andresen, avdelingsleder på Smittevernkontoret (Helsekontoret for migrasjon, smittevern og vaksiner)

- Noen trenger å se sammenhengen mellom rådene og den virkeligheten man lever i. Mange er veldig glade for å vise oss tiltakene de har satt i verk, og de ønsker at det skal være mulig å fortsatt å ha åpent. Noen har også satt i verk strengere tiltak enn nødvendig, og blir fornøyde når vi kan sammen finne god og riktig praksis i egen virksomhet.

Råd og veiledning gir trygghet for alle

Kristin og Harriet utenfor helsekontoret

Kristin M. Andresen og Harriet Slaaen klar for å besøke næringslivet.

- Vi blir så godt mottatt av virksomhetene når vi kommer på besøk, forteller næringssjef i Ringerike kommune, Harriet Slaaen.

De har fått tilbakemelding om at det skaper trygghet når driverene får veiledning i sine egne lokaler, og bekreftelse på at det de gjør er riktig.

- Selv er jeg opptatt av å støtte opp om virksomhetene i denne utfordrende tiden, og gi de næringsråd ut fra deres behov, sier næringsjefen.

Som forbrukere som har vi et stort ansvar

Innbyggere og brukere av det lokale næringslivet må  fortsette på den store dugnaden, og ta et medansvar for det lokale næringslivet. Vi kan hjelpe dem i gang ved å handle varer og tjenester lokalt, men vi må også hjelpe til slik at man sammen klarer å følge smitteverntiltakene.

Hvis vi alle bidrar når vi er i butikken, hos frisøren, på serveringsstedene og andre steder vi ferdes, unngår vi smittespredning, og de kan ha åpent og være tilgjengelig for oss. Det er vi som forbrukere som har det største ansvaret nå.

Vask hendene, hold avstand og hold deg hjemme når du er syk

Helsekontoret skal jobbe for godt smittevern hver dag, og det har i disse korona-tider blitt særlig aktuelt.

- De rådene som går igjen, er i all hovedsak de rådene som vi også ellers gir. Nemlig at vi må vaske hendene, og holde oss hjemme når vi er syke. I tillegg har vi alle fått øve oss på det med å holde avstand, og det er mange har vært riktig gode på, sier Kristin M. Andresen.

Siste endret: 22.05.2020