Du er her: Hjem / Aktuelt / Vi nådde ikke helt opp

Vi nådde ikke helt opp

Ringerike ble ikke valgt som lokasjon for etableringen av en stor batterifabrikk i denne runden. - Selv om vi naturligvis hadde et håp, var vi også forberedt på at valget kunne falle på andre, sier varaordfører Dag Henaug.

Vi har lykkes svært godt

I Ringerike har vi lykkes svært godt med satsningen på å tiltrekke oss etableringer av store datasentre. Som følge av dette er det milliardinvesteringer på vei til Ringerike. Dette vil gi store ringvirkninger for lokal industri og for lokalsamfunnet.

Vi ser at områdene på Ringerike kan være høyaktuelle for andre kraftkrevende industriaktører. Dette var bakgrunnen for at kommunen sammen med grunneiere, Ringerikskraft og Statkraft meldte oss på som interessenter for etableringen Joint Battery Initiative.

- Selv om vi ikke nådde helt opp denne gangen, har vi i prosessen innkasert mange seiere som også skal komme til nytte fremover, sier varaordfører Dag Henaug.

Viktig og nyttig samarbeid

Denne prosessen har videreutviklet samarbeidet mellom aktørene, og vi er trygge på at erfaringen og kunnskapen vi har utviklet stiller oss sterkere i kampen om fremtidige etableringer.

Suksessen med datasenteretableringene har åpnet mange viktige dører for oss, og synliggjør at Ringeriksregionen er konkurransedyktig i en konkurranse som inkluderer hele verden.

Jeg har fulgt dette tett, og jeg ser at aktørene vi er avhengig av kjenner både markedet og kundebehovene og at dette sjekkes ut for å utvikle vår egen leveransedyktighet.

Siste endret: 29.04.2021