Du er her: Hjem / Aktuelt / Viktig: Høyt smittepress i Ringerike

Viktig: Høyt smittepress i Ringerike

I Ringerike er det som ellers i landet høyt smittepress og pandemien gir fortsatt store utfordringer. Derfor er det nå svært viktig at alle fremdeles bidrar til å redusere smitten. Et fortsatt økende smittepress vil påføre helsetjenestene store utfordringer, og i neste omgang kan det medføre enda strengere lokale, regionale eller nasjonale tiltak.

Oppfordrer alle til å bidra videre også

Beredskapsledelsen i Ringerike har vurdert situasjonen og følger denne tett. Utviklingen vi nå ser påvirker våre tjenester, og beredskapsledelsen vil derfor oppfordre alle innbyggere til å være på vakt.

Stiger smitten ytterligere med samme takt som i dag vil vi ikke kunne opprettholde normale helse- og omsorgstjenester. Det vil bety at mange vil oppleve reduserte tjenester og økt ventetid. Det vil igjen kunne spre seg ut i kommunens øvrige tjenester, og vil merkes i hele samfunnet.

Samtidig med pandemien ser vi også at de «vanlige» infeksjonssykdommene som vi opplever hver høst, nå har økende utbredelse. Dette kommer på toppen av ett allerede høyt press på tjenestene som følge av pandemien.

Beredskapsledelsen i Ringerike skjerper nå anbefalingene og øker fokuset på smittevern i helse- og omsorgstjenestene. Det er et mål at smittespredningen ikke akselerer ytterligere, og vi håper at det skal være mulig uten ytterligere innstramminger som legger begrensninger på alle.

Det viktigste vi alle sammen nå kan bidra med er å følge de nasjonale anbefalingene og fortsette med det grunnleggende gode smittevernet.

Godt smittevern handler om hvordan vi alle opptrer i hverdagen for å bremse smittespredning av både covid-19 og høstens andre infeksjoner

• Vask hender grundig med såpe, vann og handsprit
      • Gjør det når du kommer og går hjem fra jobb, barnehage eller skole og før du spiser. Bruk håndspriten som står ved inngangen til butikken og andre steder du ferdes. Legg det inn i vanene dine.
    • Hold avstand der du kan
      • En-meterregelen er god å ha i bakhodet. Vær oppmerksom på hvor mange nærkontakter du har og hvor mange grupper du inngår i. Lær deg å hilse uten håndtrykk og klemmer.
      • Vær oppmerksom når du er i sosiale lag. Det er mye enklere å holde gode smittevernrutiner når du ikke har drukket for mye alkohol.
    • Bli hjemme når du er syk, og test deg
      • Er du syk med symptomer på infeksjonssykdom, bli hjemme til du er frisk. Feberfri i ett døgn og ikke diarre eller oppkast i løpet av de siste 48 timene er gode huskeregler for når du kan gå på jobb igjen.
      • Test deg for covid-19. Det kan du gjøre hjemme med egen test eller på Eikli gamle skole mandag-fredag (08.30-110.0). Du kan sende en mail til Smitteteamet på korona@ringerike.kommune.no om du har spørsmål eller må bestille en PCR test.

Informasjon om hvor du kan teste deg

• Vaksiner deg
      • Å være vaksinert er det viktigste vi alle kan bidra med. Vaksinen alene kan ikke stoppe pandemien, men den bidrar til at færre blir smittet, færre blir syke og at færre av de som blir syke blir alvorlig syke.
      • Det er ikke for sent å vaksinere seg og du er velkommen til å gjøre det. Du bestiller time selv.
        • Alle innbyggere over 65 år, og helse og omsorgspersonell med pasientkontakt får tilbud om tredje dose. Er du denne gruppen, bestill time nå!
        • Er du i gruppen, som har alvorlig redusert immunforsvar, får du tilbud om en tredje dose. Bestill nå!

Du må selv bestille time til vaksinering.
    Ledige vaksinetimer er lagt ut i vårt timebestillingssystem. Du kan også bestille time ved å kontakte oss på telefon eller e-post.

Informasjon om koronavaksine

Siste endret: 07.12.2021