Du er her: Hjem / Aktuelt / Vil du være valgmedarbeider i høst?

Vil du være valgmedarbeider i høst?

Vi søker etter valgmedarbeidere som kan arbeide  i perioden med forhåndsstemming, og på valgdagene. Vi trenger valgmedarbeidere fra 10. august til 10. september,  og på valgdagene 12. september og 13. september.

Hvem kan være valgmedarbeider?

Som valgmedarbeider må du

• fylle 18 år i løpet av 2021.
    • ha grunnleggende datakunnskaper.
    • ha Bank-ID for å kunne logge på EVA.

Du kan ikke være valgmedarbeider hvis du står oppført på en valgliste til stortingsvalget fra valgdistrikt Buskerud.

Behov for medarbeidere til forhåndsstemming

Vi tar imot forhåndsstemmer mellom 10. august og 10. september. I denne perioden har vi behov for medarbeidere som kan ta imot forhåndsstemmer på Eikli, Kuben senter, Mega Hønengata og Hvervenmoen.

Som valgmedarbeider på forhåndsstemmesteder må du forplikte deg til å jobbe minst fire vakter pr uke i forhåndsstemmeperioden.

På grunn av smittevernhensyn settes det opp faste vaktlag med tre personer per vakt, der en er ansvarlig for vaktlaget og at smittevernregler overholdes. Det er to vaktlag pr dag per stemmested.

Lengden på vakten:

Ukedager
    Vakt 1 kl 09.30 – 15.00
    Vakt 2 kl 15.00 – 20.30

Lørdager
    Vakt 1 kl. 09.30 – 14.00
    Vakt 2 kl. 14.00 – 18.30

Behov for medarbeidere på valgdagene

Vi har behov for valgmedarbeidere både søndag 12. september og mandag 13. september.

Som valgmedarbeider på valgdagene må du forplikte deg til å kunne jobbe hele dager. De som arbeider søndag, må forplikte seg til å også jobbe mandag.

Søndag 12. september trenger vi bemanning til to valglokaler kl.12.00 til ca. kl. 20.00.

Mandag 13. september trenger vi bemanning til alle åtte valglokalene fra kl. 09.00 til ca. kl. 23.00.

I hovedsak vil arbeidsoppgaver bestå av å

• registrere velgerene elektronisk.
    • veilede velgerene.
    • holde orden i valglokalet.
    • telle stemmesedler på valgdagene.

Vi bruker det nasjonale valgsystemet EVA, og dette stiller noe krav til datakunnskaper.

Alle valgmedarbeider vil få en obligatorisk opplæring. Der går vi gjennom de ulike arbeidsoppgavene, datasystemet EVA, lovverk mm.

Lønn og godtgjørelse

Valgmedarbeidere som ikke er ansatt i kommunen får en godtgjørelse på 218 kr pr time. Den som har ansvarsvakt får ett tillegg på 10 kr pr time.

Bilgodtgjørelse/reisekostnader blir utbetalt i henhold til statens satser.

Søknad

Blir du med og deltar i et viktig og spennende arbeid i høst?

Søk nå!

Fyll ut søknadsskjema

Søknadsfristen er 2. juni 2021.

E-post: valg@ringerike.kommune.no

Osloveien 1