Du er her: Hjem / Verdensdagen for psykisk helse 2019

Innhold

  Verdensdagen for psykisk helse 2019

  10. oktober markerer vi verdensdagen for psykisk helse. En dag for åpenhet om psykisk helse. Over hele landet vil dagen handle om hvordan vi bruker tiden vår. løpet av uken og på selve dagen er det et bredt program og mange aktiviteter på Ringerike.

  Gi tid - vær oppmerksom, vis interesse og vær tilstede

  Sammen med gode samarbeidspartnere og med god støtte fra verdensdagen arrangeres det et bredt spekter av aktiviteter og stands. Blant annet på arbeidsplassen, barnehagene, helsestasjonene, skolene og åpne arrangementer i Hønefoss.

  Vi oppfordrer alle til å gjøre noe godt for den psykiske helsen, enten du ønsker å delta på en aktivitet eller vil bruke tiden til noe som er bra for deg.

  Frokostseminar «Gi tid på arbeidsplassen»

  Ringerike kommune fremmer betydningen av psykisk helse på arbeidsplassen og inviterer til et inspirerende frokostseminar med foredrag av Elisabeth Nissen Eide. Arrangementet er primært for ansatte i kommunen og inviterte samarbeidspartnere.

  Gi tid i barnehagene

  I Ringeriksbarnehagene vil verdensdagen blir markert på ulike måter gjennom uken. 

  Hva skjer på skolene?

  Det blir stands på alle skolene i regi av helsesykepleierne med hjelp fra frivillige organisasjoner.

  Vi deler ut frukt og effekter fra Verdensdagen!

  Tidspunkt: 10. oktober i matfriminuttet.

  For elever på 7. og 10. trinn (uke 41)

  Det blir undervisning i løpet av hele uken med fokus på tema «Gi tid» gjennom undervisningsopplegg fra Verdensdagen.  

  For videregående skole

  «Gi tid» er også hovedtema i VIP-undervisningen i de videregående skolene i år. 

  Friskliv i Tufteparken

  Vi har fokus på aktivitetsglede. Du kan delta i treningsgrupper som passer for alle, eller gå en felles tur. 

  Tidspunkt: kl 12.00 -14.00

  Sted: Søndre park, Tufteparken.

  Ta med matpakke og vannflaske, vi sørger for kaffe, frukt og popcorn på bålpanna.

  Ringerike Frisklivssentral, DNT Ringerike og Forening treningsglede er ansvarlig for arrangementet. Om du lurer på noe, er vi tilgjengelig i parken.

  Mer om Aktivitet og piknik i Søndre Park

  Street-art workshop på Søndre Torv

  Arrangementet er desverre avlyst.

  #GITID -  konsert, foredrag og stand-up

  Vi ønsker å gi unge voksne tid til en fin kveld med innslag av seriøsitet, men også underholdning. Arrangementet gratis og åpent for alle. 

  Tidspunkt: 10. oktober Kl 18.00

  Sted: Gledeshuset. 

  Rapkonsert med Damien, DJ IC Beats og gitaristen Chris Marchand

  Med nesten 20 års erfaring og en hel haug med prosjekter, mixtapes, demoer og album har Damien sekken full av musikalske godbiter!

  Fra rap som flørter med popformatet til punkrock influert av hip hop, varierer stilartene like mye som tempoet på kjeften til denne skjeggete mannen.

  Sammen med  DJ’ IC Beats og gitaristen Chris Marchand vil Damien skape et energisk liveshow ytterst få forventer å oppleve på en rapkonsert!

  ...spre glede - foredrag med Elisabeth Nissen Eide

  Elisabeth Nissen Eide vokste opp i Hønefoss, hun er jurist og brenner for samfunnsansvar, bærekraft, ledelse og strategi. Hun har tidligere jobbet som næringslivsansvarlig i Leger Uten Grenser. Elisabeth er en del av SIKT, H.K.H. Kronprinsens samling av ledertalenter mellom 20 og 40 år.

  Elisabeth Nissen Eide brenner for at alle skal finne sin hjertesak. Hun er frivillig prosjektleder for «Spre glede» som ønsker å gjøre det enklere for alle å utgjør en forskjell i hverdagen.

  Hennes budskap er blant annet at det å være frivillig i en organisasjon eller å stille opp for andre er en fin måte å bruke noe av tiden din på. Du sprer glede, samtidig som du vil oppleve tiden som både meningsfull og betydningsfull

  Stand-up med Jonis 

  Jonis Josef er en av landets største talenter innenfor stand-up og har jobbet som komiker på full tid siden 2004. Han er kjent fra underholdningsprogrammer, har vært programleder, og vært nominert til flere priser for hans bidrag til norsk stand-up.

  For tiden er han aktuell med sitt eget show ”Juicy”, som han har skrevet og regissert selv. I vår var han aktuell med sin egen serie “Kongen av Gulset” på NRK TV.

  Konferansier for #gitid på Gledeshuset

  Ylva Kaasin Simarud og Selma Høgås Røen vil lede oss igjennom kvelden på Gledeshuset.

  Ylva er ekstremt sosial og veldig engasjert i politikk, psykisk og fysisk helse, liker å ta opp temaer som sjeldent snakkes om. Prater høyt om sine meninger og alltid klar for en diskusjon, aller mest når hun vet at hun har rett.

  Selma er en sprudlende danser som ikke er redd for å sette lys på temaer som det snakkes lite om. Hun er glad i å være sosial og bryr seg om samfunnet.

  Ansvarlige for arrangementet er Fontenehuset og Ringerike kommune.

  Mer om kveldsarrangementet #gitid 

  Se opp for flere Gi-tid arrangementer

  Det er mange som ønsker å markere dagen på en eller annen måte. Om du selv har lyst til å gi tid - er det bare å starte med nå.  Å gi av sin tid er det beste man kan gjøre. Har du råd til å la være?

  Flere Gi tid-arrangementer

  Torsdag 10. oktober

  • 07.00 - 08.00 - Aktivitetssenteret Regnbuen ønsker pendlere og studenter en god dag og serverer kaffe ved "bussgata"  i Hønefoss sentrum.
  • Kom innom Søndre Torv og ta en prat med Ringerike krise- og kompetansesenter for vold i nære relasjoner (Krisesenteret).
  • Hele dagen - Kirkens Bymisjon spanderer kaffe på torvet.
  • 12.00 - 15.00 - Studentdemokratiet på Universitet i Sør-Øst Norge, campus Ringerike har stand i kantineområde på skolen. Det blir delt ut studentpakker, stressballer, vafler. Mer om arrangementet på USN

  Om verdensdagen for psykisk helse

  Les mer om verdensdagen for psykisk helse nasjonalt.

  Siste endret: 08.10.2019

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?