Du er her: Hjem / Koronainformasjon - barnehage og skole / 04.01 - Nye smitteverntiltak

04.01 - Nye smitteverntiltak

For å begrense økning i smitten har regjeringen besluttet at alle landets ungdomsskoler og videregående skoler bør gå over til rødt nivå uavhengig av det lokale smittenivået.

Ungdomsskolene drifter på rødt nivå

Alle ungdomsskolene i Ringerike er på rødt nivå når elevene kommer tilbake fra juleferie tirsdag 5. januar. Læringssenteret for voksne defineres som ungdomsskole og går også over til rødt. Tiltaket gjelder til og med mandag 18. januar.

Bakgrunnen for at regjeringen nå innfører strengere tiltak, er frykten for at det har vært økt smitte gjennom juleferien. For å hindre smittespredning og at smitten kommer ut av kontroll blir det innført strengere nasjonale tiltak i en begrenset periode.

Ungdomsskolene følger egne risikovurderinger på rødt nivå.

Barneskoler og barnehager

Rådmannen har i dag, mandag 4. januar, besluttet at det i  kriseledelsemøtet i morgen 5. janaur, vurderes om Ringerike kommune skal opprettholde gult nivå i barnehager og barneskoler.

Dersom kriseledelsen definerer Ringerike som en kommune med høyt smittepress, er det en mulighet for at barnehager og barneskoler også skal gå over til rødt nivå. Det er lokale helsemyndigheter som avgjør om barnehager og barneskoler skal gå over til rødt nivå. Dette skjer i samråd med lokale utdanningsmyndigheter.

Veiledere om smittevern i barnehager og skoler

Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet har utarbeidet veiledere om smittevern som gir råd og støtte til barnehager og skoler. Det er ulike veiledere for barnehage, barneskole og ungdomskole. Du kan lese veilederne her.

Smittevernveilederne understreker at dette er det viktigste overalt:

• Ingen syke skal møte i barnehagen eller på skolen
    • God hygiene og forsterket renhold
    • Kontaktreduserende tiltak
    Siste endret: 11.01.2021