Du er her: Hjem / Flommen i Ringerike / Opphør av evakuering og tilbakeflytting av evakuerte / Opphør av evakuering: Livveien 24, 26 og Holtbekkveien 14 (04.09.23 18:20)

Innhold

  Opphør av evakuering: Livveien 24, 26 og Holtbekkveien 14 (04.09.23 18:20)

  Opphør av evakuering: Politiet har besluttet opphør av evakuering for Livveien 24, 26 og Holtbekkveien 14 (04.09.23 18:20) for tilbakeflytting.

  Viktig informasjon

  • Se gjeldende adresser under, ogforsikre deg om at din eiendom er blant adressene hvor evakuering er opphørt.
  • Er din eiendom blant adressene hvor evakuering er opphørt, kan du reise hjem.
  • Les begrunnelse for opphør av evakuering (under)
  • Merk deg at det kan være andre adresser i området hvor evakuering ikke er opphørt. Opphold på disse adressene er ikke tillatt.

  Opphør av evakuering gjelder KUN følgende adresser:

  Livveien 24
  Livveien 26
  Holtbekkveien 14

  Begrunnelse for opphør av evakuering

  Generell begrunnelse

  Ringerike kommune jobber kontinuerlig med å vurdere områder hvor det er trygt å flytte tilbake. Det er ikke forventet at vannstanden i elvene vil øke ytterligere. Vi opprettholder evakuering i oversvømte områder, områder som kan være skredutsatt, og boliger nær elveskråninger som kan være ustabile som følge av undergraving. Enkelte områder er det ikke mulig å vurdere før vannstanden har begynt å synke.

  Særskilt begrunnelse for disse adressene

  NGI har utført grunnboringer i Livveien, og Ringerike kommune har nå mottatt resultatene av disse prøvene.

  Rapporten fra NGI konkluderer med at det ikke er påvist kvikkleire i det evakuerte området, og vi vurderer derfor at det ikke fare for et stort områdeskred.

  Basert på disse dataene har kommunen, i samråd med NGI, vurdert at skråningen ved Livveien 24, Livveien 26 og Holtbekkveien 14 ikke vil bli påvirket av erosjonshullet i Randselva, og disse eiendommene har derfor blitt frigitt.

  Livveien 6, 8, 10, 16, 18 og Skogfaret 9 forblir evakuert, fordi disse eiendommene ligger nærmere erosjonshullet. Med det nye datagrunnlaget skal NGI gjøre nye stabilitetsberegninger for skråningen ovenfor erosjonshullet, og vi forventer svar på denne vurderingen mot slutten av uken.

  NGIs rapport viser også til en overflateutglidning ved Livveien 18. Denne hendelsen har trolig skjedd som følge av store nedbørsmengder, og regnes ikke som relatert til erosjonshullet i Randselva. Eieren av Livveien 18 har blitt informert om hendelsen.

  Siste endret: 05.09.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?