Du er her: Hjem / Helse / Aktuelt / Inspirasjonsdag for 75-åringer er avlyst

Innhold

  Inspirasjonsdag for 75-åringer er avlyst

  Den årlige inspirasjonsdagen for 75-åringer i Ringerike kommune må dessverre avlyses på grunn av smittevernhensyn. Det vil bli ny anledning for årets 75-åringer til å delta ved neste års inspirasjonsdager.

  Vellykket arrangement

  Inspirasjonsdagene har vært et vellykket tiltak, og koordinator for prosjektet, Petter Aukrust Stensaas, sier at formålet om å sikre god kontakt med eldre noe som er viktig for å kunne legge til rette for en best mulig alderdom for den enkelte.

  – Vi ønsker å motivere de eldre til å bevare og styrke funksjonsevne og helse gjennom dialog og refleksjon rundt mestring og aktivitet i hverdagen. Vi tar utgangspunkt i den enkeltes ressurser og muligheter, og etablerer et bredt samarbeid mellom ulike tjenester, som fysioterapeut, hjelpemiddellager, frivilligsentralen med flere. Det brede samarbeidet er en viktig faktor for å kunne inspirere deltakerne til å bidra og bruke aktivitetstilbudet både i kommunen og innen frivillig arbeid, sier Stensaas.

  Ny samling høsten 2021

  Årets samlinger avlyses på grunn av smittevernhensyn, både fordi smittesituasjonen i landet generelt er økende, og fordi deltakerne ansees å være i risikogruppe. Det vil likevel være mulig for de som går glipp av dette i år, til å være med neste år.

  - Planen er å arrangere nye samlinger høsten 2021, hvis smittesituasjonen i samfunnet tillater det. Da vil det bli en større samling med anledning for både årets og neste års 75-åringer til å delta, sier Stensaas.

  Informasjon om de ulike tjenestene og tips og råd angående helseperspektivet ved alderdommen kan man lese mer om på nettsidene til Ringerike kommune under Leve hele livet. 

  - Jeg håper at så mange som mulig vil melde seg på ved neste års inspirasjonsdager, avslutter Stensaas.

  Siste endret: 02.10.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?