Du er her: Hjem / Helse / Aktuelt / Vi kan lette på besøksrestriksjonene

Vi kan lette på besøksrestriksjonene

Mange beboere på sykehjemmene i Ringerike er nå vaksinert. Mange eldre har levd med strenge besøksrestriksjoner i lang tid.  Vi kan lette på noen av tiltakene fordi en stor andel av sykehjemsbeboerne er vaksinerte. Det er betydelig mindre risiko for covid-19 etter vaksinasjon, men risikoen forsvinner ikke helt fordi vaksinen ikke gir full beskyttelse hos alle.

Endringer i besøksrutinene for vaksinerte beboere

En gledelig endring er at vaksinerte beboere igjen kan ha nærkontakt med noen av sine nærmeste.

Fellesområder kan brukes til besøk hvis det er mulig å holde minst én meters avstand til andre. Det vil ikke alltid være nødvendig å avtale besøk på forhånd, men vi er takknemlige for en beskjed på forhånd.

Vi anbefaler fortsatt kun fire faste besøkere. Ringerike kommune jobber for å legge til rette for at tjenester som er viktige for beboernes fysiske eller mentale helse gjennomføres.

Disse endrede rutiner iverksettes 1-2 uker etter at beboerne er fullvaksinerte. For våre større institusjoner og bofelleskap betyr dette:

Når og hvor gjelder endringene fra?

• Hønefoss Omsorgssenter: 11. februar 2021
    • Hvelven Omsorgssenter og bofelleskap: 11. februar 2021
    • Hvalsbruveien 19 og 21: 12. februar 2021
    • Krokenveien 17: 18. februar 2021
    • Hov Gård og Færdenmarka: 18. februar 2021
    • Nes og Tyribo Omsorgssenter: 25. februar 2021
    • Sokna Omsorgssenter og Fossetorget: 11. mars 2021

Fortsatt økt aktsomhet

Vi oppfordrer fortsatt alle til å følge myndighetenes anbefalinger om smittevern.

Regjeringen anbefaler at man unngår å reiser i inn- og utland med mindre det er nødvendig. Spesielt gjelder dette reiser fra kommuner med forhøyet smittepotensial som Ring 1 og Ring 2 kommuner.

Vi i Helse og Omsorg takker både beboerne våre og deres pårørende og venner for innsatsen dere alle har gjort og fortsatt gjør for forhindre smittespredning lokalt her på Ringerike. Vår felles dugnadsinnsats er like viktig fremover! Ved spørsmål i forhold til de aktuelle tiltakene er vi tilgjengelige for samtale på de lokale avdelingene.

Her kan dere lese mer om status og nyheter angående korona.

Digital kontakt via nettbrett

Kommunen arbeider nå med å utvikle en tjeneste der nettbrett skal være tilgjengelig ved alle våre institusjoner for digital kontakt mellom beboere og pårørende. Muligheten for kontakt via lyd og bilde kan gi gode og meningsfylte møter, noe som er svært viktig for livskvalitet og helse til den enkelte.

- I Helse og Omsorg er vi svært takknemlig for innsatsen dere gjør for forhindre smittespredning lokalt her på Ringerike. I Ringerike har vi ikke registrert smitte blant beboere i institusjoner. Det er takket være en vellykket fellesinnsats fra alle besøkende, beboere og ansatte, sier overlege Christian Skari.

Han understreker videre at vår felles dugnadsinnsats rundt smittevern er like viktig fremover.

Her kan dere lese mer om status og nyheter angående korona.

Siste endret: 11.02.2021