Du er her: Hjem / Helse / Frivillighet

Innhold

  Frivillighet

  Kan du tenke deg å bli frivillig og bruke litt av din tid til å skape verdifulle stunder for andre? Frivillige i Ringerike kommune sier de opplever sin innsats som viktig og verdifull, og føler at de er en del av et fellesskap som skaper mening for andre.

  Hvordan kan jeg bidra?

  Frivillige bidrar med mange forskjellige oppgaver. Det kan for eksempel være besøks- eller turvenn. Følge til aktivitet som trimgruppe, lesegruppe eller andre sosiale aktiviteter. Bare fantasien setter grenser.

  Frivillighet skal gi overskudd og glede for den som yter. Det betyr at du som frivillig selv bestemmer når og hvor ofte du ønsker å bidra.

  Hvem kan være frivillig?

  Vi har frivillige i alle aldre, fra 16 til 80 år, menn, kvinner, studenter, yrkesaktive, småbarnsforeldre og pensjonister.

  Aktivitetsvenn for personer med demens

  En aktivitetsvenn er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser, og møtes minst to ganger i måneden. Det kan være alt fra å gå på tur, gå på teater eller på kafe, til å bare møtes for en kopp kaffe og en prat.

  Du kan lese mer om ordningen med aktivtetsvenn på Nasjonalforeningens nettsider

  Kurs

  Å ha en aktivitetsvenn skal være givende og trygt for begge parter. Alle som melder seg som frivillig aktivitetsvenn går gjennom et kurs, og får veiledning og oppfølging gjennom hele perioden. Du får grundig informasjon om sykdommen og hva den bringer med seg, slik at du er best mulig rustet til å være en støtte og en venn for personen med demens.

  Kontaktinformasjon

  Har du lyst å være frivillig, eller er du nysgjerrig og ønsker mer informasjon?

  Ta kontakt med nettverks- og aktivitetskoordinator Celine Birkeland på telefon 92808966

  Vi har også samarbeid med Ringerike Frivilligsentral: post@ringerike.frivilligsentral.no.


  Du kan lese mer om deres arbeid her.

  Siste endret: 15.08.2018

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?