Du er her: Hjem / Natur og miljø / Miljøfyrtårn – et av Norges mest brukte miljøsertifikat

Innhold

  Miljøfyrtårn – et av Norges mest brukte miljøsertifikat

  Miljøfyrtårn er et konkret og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse som hjelper private og offentlige virksomheter med å ta miljøansvar.

  En nasjonal miljøsertifisering 

  Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning som er særlig godt egnet for små og mellomstore virksomheter, samt konserner med mange små virksomheter tilknyttet seg. Ordningen driftes av Stiftelsen Miljøfyrtårn


  Over 5700 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for over 70 ulike bransjer.

  Les mer om Miljørfyrtån 

  Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!


  For å sikre et trygt og sunt miljø og for nå framtidens lavutslippsmål, har alle et ansvar. Dette gjelder både enkeltpersoner, næringsdrivende og myndigheter. Næringsliv og offentlig sektor har en spesiell nøkkelrolle i omstillingen, og et viktig ansvar for å drive arbeidet for en mer bærekraftig utvikling i riktig retning. Kunder, ansatte og myndigheter forventer også at bedrifter tar bærekraftansvar.
  Det som blir gjort i dag har stor betydning for virksomhetens konkurransekraft i årene fremover. Miljøfyrtårn er det konkrete verktøyet som gjør det lønnsomt å satse på bærekraft.


  Slik blir du sertifisert 

  Bedrifter og organisasjoner kan jobbe konkret og systematisk for mer bærekraftig arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Det er smart og lønnsomt for både miljøet, omdømmet og bunnlinja.

  Gjennom prosessen fram til sertifisering går virksomheten selv, med hjelp av en konsulent, gjennom alle deler av virksomheten sin. Hensikten er å sette miljø- og klimaarbeid i system og sikre at virksomheten oppfyller høye miljøkrav på alle områder. Til slutt er det en uavhengig sertifisør som gir godkjenning om at status som Miljøfyrtårn er fortjent.

  Les mer om hvordan du blir sertifisert.

  Siste endret: 23.11.2018

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?