Du er her: Hjem / Sommerskolen Ringerike 2023 / Sommerskolen Ringerike 2023

Innhold

  Sommerskolen Ringerike 2023

  Sommerskolen Ringerike er et gratis tilbud for alle elever som bor i Ringerike kommune og skal begynne på 5.- 10. trinn høsten 2023. Vi tilbyr ulike organiserte aktiviteter i fire uker av skolens sommerferie.

  Svar på tildeling av plass

  Svar på tildeling av plass ble sendt ut på registrert e-postadresse lørdag 6.mai.
  PS: sjekk mappen for søppelpost hvis du ikke har mottatt svar. 

  Gratis sommerskole 

  Vi tilbyr gratis sommerskole til alle elever bosatt i Ringerike kommune som skal starte i 5.-10. trinn til høsten.

  Vi arrangerer sommerskolen i følgende fire uker:

  • Uke 25 (19. - 23. juni)
  • Uke 26 (26. juni - 30. juni)
  • Uke 31 (31. juli - 4. august)
  • Uke 32 (7. - 11. august)

  De fleste kursene varer fra mandag til fredag fra kl 09.00 til 15.00. 

  Sommerskolen skal være en positiv uke hvor elevene lærer noe nytt både faglig og sosialt i et trygt og aktivt læringsmiljø. Vi har mange spennende kurs og aktiviteter som er skapt for læring, utfordringer, nye vennskap og samhold.

  Sommerskolen arrangeres av Ringerike kommune i samarbeid med eksterne aktører.

  Aktivitetene er bygget på elevenes læreplan på skole (LK20). 

  Påmelding og tildeling av plasser

  Påmeldingsfrist var 20. april. Påmeldingen er nå stengt. 

  Tildeling av plass på sommerskolen

  Vi prioriterer at flest mulig skal få et tilbud om én ukes sommerskole, og tildeling av plasser skjer ved loddtrekning. Du får svar om du får plass
  innen 6. mai. I god tid før kursstart vil du motta utfyllende informasjon om tider, innhold, kontaktinfo med mer. Informasjonen blir sendt til e-postadressen som er registrert ved påmelding.

  Hver kursgruppe er satt sammen av barn fra forskjellige skoler, og gruppene er aldersblandet. Vi kan dessverre ikke garantere plass med venner.

  Hvis ditt barn har spesielle behov, ta kontakt med leder for sommerskolen før påmelding for eventuelle tilrettelegginger. 

  Aktivitet for alle

  Sommerskolen er et tilbud til elever som er bosatt i Ringerike kommune og og som skal starte i 5.-10. trinn til høsten. De fleste tilbudene er for elever på barnetrinnet. For ungdomstrinnet tilbyr vi aktivitetsuker med Freezone.

  Aktivitene vil foregå i nærheten av Hønefoss sentrum, men vi vil også tilby aktivitetsuker på noen av distriktskolene. 

  Nedenfor finner du alle tilbudene med tidspunkt og kursbeskrivelse.

  For elever på barnetrinnet:

  Forskerfabrikken

  Bli med på Forskerfabrikkens sommerlab Energimysteriet!

  Kan vann eksplodere, og trenger vi egentlig fryser for å lage iskrem? Energi får ting til å bevege seg og endre temperatur, men hva er energi? Gjennom eksperimenter skal vi forske på energi, og sammen skal vi etter hvert løse ENERGIMYSTERIET.

  Barna skal også utforske elektriske kretser, kjemiske reaksjoner og fornybar energi som gass og solceller. Det blir både kule eksperimenter, samarbeid og kodeknekking. De skal også få bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann, og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje.

  Mer enn bare ett mysterium

  I løpet av uka på sommerskole skal barna løse enda et mysterium. Det er faktisk så hemmelig at vi ikke ønsker å avsløre noe før kursstart. Alt vi kan si er at barna blir nødt til å knekke koder, samarbeide, lete etter skjulte spor og finne fram sin indre detektiv for å løse saken.

  Når og hvor:

  • Uke 25 på Vang skole
  • Uke 26 på Helgerud skole
  • Uke 31 på Benterud skole
  • Uke 32 på Ullerål skole

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 9.00-15.00

  Smaksverksted

  Bli med på sommerskole med Smaksverkstedet og lær å lage digg mat som er bra for både kroppen og kloden! Vi skal utforske ulike retter og råvarer og eksperimenterer med smaker uten å bruke oppskrift. Her er det lov til å prøve og feile, og det beste av alt er måltidet vi avslutter kurset med, der vi selvfølgelig skal smake på godsakene. 

  Når og hvor:

  • Uke 25 på Veien skole
  • Uke 26 på Veien skole
  • Uke 31 på Benterud skole
  • Uke 32 på Ullerål skole

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 9.00-14.00

  To-dagers kurs med overnatting med Fossen Friluft

  Vi legger opp til to fantastiske dager på Ringkollen. Vi padler ut til en på av de flotte øyene på Øyangen. Her etablerer vi en camp og overnatter i lavvo, telt eller hengekøyer. Padling, bading og lek som vil være i fokus. Vi vil også tilrettelegge for en liten aktivitetsløype der orientering og morsomme samarbeidsoppgaver står i fokus. 

  På turen får du kunnskap om friluftsliv, padling, matlaging ute, kart og orientering på tur. Vi stiller med all mat og snacks. Mangler du sovepose eller liggeunderlag, kan du låne det på BUA

  Når (alle kurs varer i to dager):

  • Uke 25: 19.06 - 20.06  
  • Uke 25: 22.06 - 23.06
  • Uke 26: 26.06 - 27.06 
  • Uke 26: 29.06 - 30.06
  • Uke 32: 07.08 - 08.08 
  • Uke 32: 10.08 - 11.08 

  Oppmøte på Jonsetangen dag 1: kl 10.00    
  Henting på Jonsetangen dag 2: kl 15.00 

  Se hele programmet her. 

  Ringerike kulturskole

  Kulturskolen tilbyr ulike kurs innenfor:

  Film
  Vi lager korte filmer og reportasjer. Du får opplæring i bruk av kamera, lyd og lys, i tillegg til å være skuespiller. Ingen forkunnskaper nødvendig.

  Visuell kunst
  Vi skal tegne, male, forme ting i leire og jobbe med ulike materialer. Ingen forkunnskaper nødvendig.

  Band
  Vi skal øve sanger og spille i band. Vi skal også spille på ulike instrumenter og prøve å lage egne låter. Det er en fordel om du spiller et instrument fra før, men ikke et krav.

  Sang
  Vi skal øve på sangteknikker, synge flerstemt, duetter og i små grupper. Ingen forkunnskaper nødvendig.

  Fiolin
  Vi lærer å spille på fiolin. I tillegg har vi musikklek og komposisjon. Ingen forkunnskaper nødvendig. Fiolin tilbys kun i uke 25.

  Når og hvor:

  • Uke 25: Alle kurs på Ringerike kulturskole
  • Uke 32: Alle kurs på Ringerike kulturskole

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 09.00 - 15.00

  Aktivitetsuke på Sokna, Tyristrand og Hallingby

  Aktivitetsuke blir en innholdsrik uke med mange ulike og varierte aktiviteter, alt fra matematikk, programmering, fysikk, til friluftsliv, lek og andre aktiviteter.

  Når og hvor:

  • Uke 25 på Sokna skole
  • Uke 26 på Tyristrand skole
  • Uke 32 på Hallingby skole

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 09.00 - 15. 00 

  Sommercamp svømming

  Sommercamp med svømming er en morsom uke med masse positiv læring og lek i vann. Målsettingen er at du skal ha forbedret dine svømme- eller stupekunnskaper, dine ferdigheter om livredding i vann og samtidig har gjort mange morsomme leker og spill i vann. Tiden på land benyttes til mat, samhold, lek og spill. Kurset er også for de som ikke kan svømme.

  Når og hvor:

  • Uke 31 på Ringeriksbadet 
  • Uke 32 på Ringeriksbadet 

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 09.00 - 15.00

  Sommercamp tennis

  På sommercamp i tennis blir det undervisning i teknikk og ballforståelse, samt masse lek og moro. Hønefoss Tennisklubb har flotte områder utendørs, og vi er ute hele dagen hvis været tillater det. Ta med matpakke, vannflaske og masse energi.

  Når og hvor:

  • Uke 26 på Hønefoss tennisklubb

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 09.00 - 15.00 

  Sommercamp fotball

  Har du lyst til å bruke ferien til å bli bedre i fotball kan du få fine dager på Aka Arena sammen med HBK.

  Det øves på tekniske ferdigheter og hvordan vi spiller sammen, gjennom øvelser og konkurranser tilpasset alder og ferdighetsnivå. Det settes fokus på utvikling, spilleglede og kameratskap.

  Du møter dyktige instruktører fra A-lagsspillere og utviklingsspillere i klubben.

  Når og hvor:

  • Uke 25 på AKA Arena

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 09.00 - 15.00

  Sommercamp friidrett

  Sommercamp i friidrett er et tilbud til deg som ikke har prøvd friidrett tidligere eller som trener friidrett allerede. Det viktigste er at du har lyst til å være aktiv i ferien. Nivået tilpasses hver enkelt slik at alle skal oppleve mestring og ha det gøy! Vi kommer til å dele inn i grupper etter alder og hver aldersgruppe får et tilpasset opplegg. I løpet av uka vil barna få innføring i alle friidrettsgrenene, i tillegg til andre aktiviteter som hinderløyper, leker og ballspill.

  Når og hvor:

  • Uke 32 i Hønefoss Idrettspark

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 09.00 - 15.00

  Sommercamp turn

  Liker du å stå på hendene eller følelsen du får av å ta salto på trampoline? Har du stått utenfor turnhallen og kikket inn med et ønske om å prøve en salto ut i skumgropa? Lurer du på om trampett og tumbling kan være noe for deg?

  På sommerskolen i turnhallen vil du få mulighet til å turne en hel uke i turnhallen på Hønefoss Arena. Grunnleggende turnelementer vil bli bakt inn i aktiviteter med lek og moro. Det blir bygging av tårn med klosser i skumgropa, hinderløyper, salto på airtrack, hopping på trampoline og trampett, skadeforebyggende øvelser, styrketrening og turnelementer på tumbling. Alt dette gjennomføres i omgivelser som er godt tilrettelagt for denne type aktiviteter med groptjukkaser og skumgrop.

  Kompetent veiledning vil bli gitt av trenere med sikringskurs og tilhørighet til konkurransepartiet i troppsgymnastikk som er blant de beste i landet. Målet med uka er å få en opplevelse av glede og mestring i turn.

  Når og hvor:

  • Uke 25 i Hønefoss Arena

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 09.00 - 15.00

  Sommercamp ishockey

  På sommercamp i ishockey blir det full aktivitet hele uka. Barna blir delt inn i tilpassede grupper.

  Innhold:

  • 2 økter med aktivitet på isen hver dag (en økt med fokus på å lære å gå på skøyter, og en økt med is-disco, lek/aktivitet og spilling)
  • varierte aktiviteter utendørs (basistrening, spill, lek og konkurranser)
  • enkelte av dagene vil inkludere flere ulike former av ballspillaktivitet (f.eks. slåball, frisbee, fotball, sandvolley, kanonball og lignende)
  • sosial aktivitet på isen, utendørs, innendørs, i garderobe og i kafeteria
  • litt teori hvor man lærer om ishockey og lagidrett
  • mulighet til å bli kjent med flere av spillerne på Ringerike Panthers

  Når og hvor:

  • Uke 25 i Schjongshallen

  Tidspunkt: Mandag - fredag kl 09.00 - 15.00

   

  For elever på ungdomstrinnet:

  Aktivitetsuke med #freezone

  Aktivitetsuke med #freezone, med ulike aktiviteter hver dag. Badeparken, utendørsaktiviteter, Tusenfryd og klatrepark. Se program for detaljert informasjon.

  Når:

  • Uke 25
  • Uke 26
  • Uke 31 

  Se hele programmet

   

  Annen informasjon om sommerskolen

  Mat, klær og utstyr
  Eleven tar med seg egen matpakke til en hel dag og vannflaske. Ha på klær som er tilpasset den aktiviteten du skal på. Annet nødvendig utstyr får du beskjed om når du får bekreftet plass.

  Mobiltelefon
  Sommerskolen er mobilfri. Hvis du har med telefon skal den ligge avslått i sekken.

  Oppmøte, registrering og fravær på sommerskolen
  Elevene møter opp på det stedet aktivitetene foregår hvis det ikke er gitt informasjon om noe annet. Vi har felles rutiner for registrering av elever ved levering og henting. Fravær/sykdom skal meldes direkte til aktivitetsleder samme dag i god tid før oppmøte.

  Har du fått bekreftet plass på en aktivitet/kurs og er forhindret fra å delta?
  Gi oss beskjed så raskt som mulig slik at en annen kan få et tilbud.

  Lurer du på noe?

  Har du spørsmål om påmelding eller lurer på noe annet med sommerskolen kontakt:

  Rune Djupdal

  Tlf 458 75 474
  Rådgiver, sektor utdanning og familie

  Sommerskolen 2023

  Siste endret: 08.05.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?