Du er her: Hjem / Enhet for Klima og miljø / Gratis energirådgivning til innbyggere / Gratis klima- og energirådgivning til borettslag, sameier og boligstiftelser

Innhold

  Gratis klima- og energirådgivning til borettslag, sameier og boligstiftelser

  Frem til nå har boligeiere i Ringerike fått tilbud om gratis klima- og energirådgivning for sine boliger. Nå utvides kampanjen, og ut 2023 kan nå også borettslag, sameier og boligstiftelser få gratis rådgivning.

  Hva får jeg råd om og hvordan booker jeg gratis befaring?

  Energieffektivisering i boliger og bygg er komplekst og innebærer ofte store investeringer. Å diskutere planer og utfordringer med en objektiv energirådgiver kan derfor være smart.

  Flere spørsmål er aktuelle:

  • Vil det lønne seg å legge om til fornybar energi?
  • Hvordan investere uten å øke husleien?
  • Hvordan redusere energibruken og strømutgiftene?
  • Hvilke støtteordninger gjelder?
  • Hvordan tilrettelegge for elbillading?

   

  Ønsker dere å få en gratis befaring for deres sameie/borettslag?

  Gå inn på Klimasmart og book en time

   

  Vi har en egen side hvor vi forteller om kampanjen, og henviser til den dersom dere ønsker å lese mer.

   

  Hva bør styrer i boligselskap tenke på?

  Valg av oppvarmingsløsning og tilrettelegging for elbillading kan være utfordrende. Det er ofte mange spørsmål, lange beslutningsprosesser med mange involverte. Tenk på dette:

  Trygg og effektiv lading av elbil

  Hvordan skal investering, drift og bruk fordeles med hensyn til elbillading? Det er nå lovpålagt å kunne lade elbilen sin selv også når man bor i borettslag eller sameie.

  Smartere bruk av strøm

  Det er mange borettslag og sameier som betaler ekstra for effekt via nettleien på grunn av høye forbrukstopper. Ofte er ikke styrene klar over at dette koster dem mange tusen kroner ekstra i året på nettleien. Smartere bruk av strøm kan redusere dette vesentlig.

  Valg av energikilde

  Hva skal energikilden til oppvarming og varmt tappevann være i årene fremover? Dette er et aktuelt spørsmål som kan være vanskelig å ta stilling til når det er mange beslutningstagere.

  Tilbudet om digital befaring med energirådgiver er levert av Viken fylkeskommune og Klima Viken. Kampanjen er i samarbeid med Simenergi AS og energirådgivningen er ved energirådgiver og energientreprenør Knut Olav Knudsen.

   

  Finn mer informasjon på Klimasmart

  Du finner mer informasjon om kampanjen og ulike aktiviteter som vil arrangeres på www.klimasmart.no/boligselskap. Her finner du også ulike støtteordninger.

  Det vil bli publisert konkurranser og korte videoer med energitips på https://www.facebook.com/klimasmart.no/.

   

  Har du spørsmål?

  Hvis du har spørsmål om kampanjen kan du sende en e-post til post@simenergi.no.

  Du kan også ta kontakt med klima- og miljørådgiver Aleksander Elstad i Ringerike kommune på e-post: aleksander.elstad@ringerike.kommune.no.

  Siste endret: 14.09.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?