Du er her: Hjem / Korona / Drop-in koronatest erstatter timebestilling

Drop-in koronatest erstatter timebestilling

Ringerike kommune endrer fra fredag 27. august rutiner for testing og justerer nivå på smittesporing. Det er i tråd med nasjonale føringer og en konsekvens av åpningen av samfunnet med økt mobilitet.

Drop-in koronatest på hverdager

Vi endrer rutinene våre og åpner for drop-in testing for korona på hverdager på følgende tidspunkt:

Mandag - fredag mellom kl. 09.00-11.00 og 12.30-13.30.

Teststed: Testbussen i Storgaten 13, i Hønefoss sentrum

Testbussen står i bakgården, innkjøring fra Norderhovsgata.

Ha på munnbind, klær for å vente ute og legitimasjon.

Tilbudet er åpent for alle som har symptomer, er nærkontakter eller har annen medisinsk indikasjon for testing. Det vil bli benyttet hurtigtest.

Tilbudet åpner fredag 27.08.21.

Du skal ikke bestille koronatest selv

Det er ikke lengere mulig å bestille time til testing på nett. Har du bestilt i de siste dager og fortsatt ikke fått svar, må du benytte på drop-in.

Hals-og neseprøve (PCR test) er nødvendig hvis hurtigtesten du tar positiv eller det av annen grunn er grunnlag for hals-og nesteprøve test.

Testbussen for drop-in koronatest står i bakgården, innkjøring fra Norderhovsgata. Adressen er Storgaten 13.

Har du testet deg selv og fått positiv testsvar?

Hvis du har testet deg selv og fått positiv testsvar, ber vi deg om å

• gå i isolasjon umiddelbart.
    • ta kontakt med koronatelefonen eller sende e-post for å få kontrolltest.

Ved positiv test starter smitteteamet smittesporing. Du må bidra med å skrive liste over og samtidig informere dine nærkontakter.

Koronatelefonen er betjent mandag-fredag kl 09.00-15.00. Vær i isolasjon til du skal ta kontrolltest.

Koronatelefon Ringerike kommune
    E-post: korona@ringerike.kommune.no

Hvis du trenger hals-og neseprøve (PCR test) til koronasertifikat, for eksempel til reise eller arrangementer, må du benytte private teststeder.

Justert nivå på smittesporing

Skoler og barnehager er på grønt nivå, og barn og unge har gjenopptatt fritidsaktiviteter som før. Samfunnet er åpnet med økt mobilitet og aktivitet til følge, slik alle har omfattende nærkontakter.

Smittesporingsarbeidet er justert i takt med at samfunnet åpner igjen.

Barn og unge under 18 år skal ikke i karantene med mindre de bor i samme husstand som, eller har hatt lignende kontakt med, en bekreftet covid-19 positiv.

Skoleklasser og barnehagegrupper vil få tilbud om test i tråd med nasjonale retningslinjer.

Øvrige kontaktnett som fritidsaktiviteter eller naboklasser inkluderes ikke automatisk i testing eller karantene.

Det er smitteteamet som vurderer hvem som er nærkontakter og ikke.

Informasjon om korona i Ringerike kommune

Drop-in test Coronavirus

We are offering drop-in tests every weekday

Monday-Friday

09.00 – 11.00 a.m.

12.30 – 13.30 p.m.

Location: Test bus at Storgaten 13 in Hønefoss town centre, entry from Norderhovsgaten.

Bring a face covering, outdoor clothing for while you wait, and valid ID.

Siste endret: 30.08.2021