Du er her: Hjem / Korona / Hva gjør du om du føler deg syk?

Hva gjør du om du føler deg syk?

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle personer med symptomer på covid-19 testes raskest mulig.

Hva gjør hvis du føler deg syk?

Du må holde deg hjemme hvis du har akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19. Hold god avstand til de du bor sammen med, og husk å vær nøye med håndhygiene og renhold av flater. Ikke vær sammen med andre enn de i din egen hustand.

De vanligste symptomene på koronavirus er feber, hoste, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Du kan også ha koronavirus med andre  symptomer, og du kan ha det uten noen symptomer.
    Oversikt over symptomer på koronaviruset

Er du akutt syk og trenger legehjelp, skal du ringe:

• Fastlegen din på dagtid mellom klokken 08.00 og 15.30
    • Legevakten ellers på døgnet

Er du usikker på om du bør teste deg?

Prøv tjenesten Koronasjekk, for å se om du trenger en test.

Skal du bestille koronatest?

Du kan bestille test på nettet. Du må logge deg inn med elektronisk ID, fylle ut skjema som sendes elektronisk.

Skjema for å bestille koronatest

Bestillingene behandles alle hverdager mellom klokken 08.30 og 14.30. Du vil motta en SMS-melding med informasjon om tid for oppmøte, evt ringer vi deg opp hvis vi trenger mer informasjon.

Alle henvendelser behandles fortløpende, og ved stor pågang kan det ta litt tid før du får svar fra oss. Det er ikke nødvendig å ta kontakt med oss etter at du har sendt inn skjema.

Hvis du har problemer med å bestille time elektronisk, kan du ringe koronatelefonen på tlf 941 40 707

Koronatelefonen er betjent:
    Hverdager kl 9.00 - 15.00

Du kan også ta kontakt med oss på e-post korona@ringerike.kommune.no.

Om du ikke kan vente til neste hverdag med å få testet deg, må du kontakte legevakten

Har du spørsmål eller behov for mere informasjon om korona, anbefaler vi at du:

• Går inn på nettsidene til Folkehelseinstituttet (FHI) eller Helsenorge
    • Ringer Helsedirektoratets informasjonstelefon for korona 815 55 015
    • Kontakter Smittevernkontoret i Ringerike

Smittevernkontoret i Ringerike

Koronatelefon: 941 40 707

Telefonen er betjent:
    Hverdager kl 9.00 - 15.00

E-post: korona@ringerike.kommune.no

Adresse: Familiens Hus, Storgaten 13, i Hønefoss sentrum

Adresse for teststed: Norderhovsgaten 22 i Hønefoss sentrum

Telefon for å melde testresultater fra mikrobiologen og nærkontakter fra andre kommuner: 480 62 578

Telefonen er betjent:
    Hverdager kl 8.00 - 19.30
    Helg- og helligdager kl 10.00 - 16.00

Hvordan får du testet deg?

Helsekontoret tester på hverdager. Hvis det haster med å få testet deg, må du ta kontakt med legevakten i helgen eller utenom helsekontorets åpningstider.

Vi tester de som oppfyller kriteriene fra Folkehelseinstituttet (se under).  Vurderingen av test gjøres av helsepersonellet der.

Du kan bestille time selv hos helsekontoret hvis:

• du har akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid- 19
    • du kan ha blitt smittet med covid-19 enten som nærkontakt, eller etter reise i rødt eller gult land de siste 10 dagene.

Andre kan testes etter vurdering av fastlege.

Personer som har behov for å teste seg, og som ikke kommer inn under kriteriene kan få gjennomført en test mot betaling. Dette kan gjøres på de dagene det er kapasitet og må bestilles på koronatelefonen på forhånd. Prisen for en slik test er kroner 1 000,-

Det er viktig at du ringer før du møter opp og avtaler tid!

Oppdaterte testkriterer fra FHI

Koronatest og testsvar

Legevakten i Ringerike

Om du ikke kan vente til koronatelefonen er åpen eller om du trenger legetilsyn, må du kontakte legevakten.

Telefon 116 117

Her finner du mere informasjon om legevakten i Ringerike.

Siste endret: 12.03.2021