Du er her: Hjem / Korona / Registrering, testing og karantene ved innreise

Registrering, testing og karantene ved innreise

Det er innført nasjonale regler for innreise til Norge knyttet til registrering, testing og karantene. I Ringerike anbefaler vi at du tester deg allerede på flyplassen eller ved annen grensepassering.

Registrering

Alle som passerer grensen til Norge, også norske statsborgere, skal fylle ut et innreiseregistreringsskjema. Du må registrere deg før du ankommer Norge.

Informasjon om registrering og innreise

Om innreise til Norge

Travel to Norway

Krav om negativ test før ankomst til Norge

Personer som kommer til Norge fra områder med karanteneplikt må fremvise attest på negativ covid-19-test tatt i løpet av 72 timer før innreise. Personer som ikke fremviser en slik attest, kan bli nektet innreise.

Kravet har en del unntak. Sjekk helsenorge.no for oppdatert informasjon om dette.

Test på grensen ved innreise

Fra 2. januar 2021 er det innført plikt til å teste seg for covid-19 ved innreise til Norge. Plikten gjelder alle som ankommer Norge fra områder med karanteneplikt, også norske statsborgere.

Testen skal tas så snart som mulig og senest 24 timer etter ankomst til Norge.

Testen bør tas på flyplassen eller ved grensepassering. Dersom dette ikke lar seg gjøre skal du kontakte kommunen du skal oppholde deg i, for å avtale og gjennomføre testing.

Test lokalt i Ringerike

Vi anbefaler at du følger de nasjonale rådene om å teste deg på flyplassen eller ved grensepasseringen. Vi ikke kan garantere at du kan bli testet i Ringerike kommune innenfor 24 timer etter ankomst.

I Ringerike kommune kan du bestille testing på følgende måter:

• Via mail til korona@ringerike.kommune.no. Husk å oppgi navn, fødselsnummer og telefonnummer, samt årsak til testing og ønsket testtidspunkt.
    • Ved å ringe til koronatelefonen: 941 40 707

Vi bestreber oss på at alle skal få test når de har bruk for det. Samtidig må vi prioritere testingen slik at behovene ved sykdom, nærkontakt eller som ledd i smitteoppsporing blir prioritert.

Testing ved innreise er viktig, men regnes ikke som øyeblikkelig hjelp.

Du vil få tilbud om lokal test så raskt vi har anledning. Dette gjelder test både for innreise og for å vurdere avkortning av karantenetiden.

Innreisekarantene

Alle som kommer til Norge fra utlandet, med unntak av gitte områder i Norden/Europa med tilstrekkelig lav smittespredning (gule land/områder), skal være i karantene i 10 døgn. Se informasjon om dette her.

Personer som kommer til Norge fra utlandet, kan gå ut av karantene dersom de tester negativt for covid-19 to ganger etter ankomst.

Den første testen skal tas innen ett døgn etter ankomst, den andre tidligst sju døgn etter ankomst. Den andre testen må være gjort med RT-PCR metode (ikke hurtigtest).

Muligheten til å forkorte innreisekarantene ved testing er avhengig av at det er kapasitet til å gjennomføre testene.

Teststasjonen tester med PCR test alle hverdager, men ikke på kveld eller helg- og helligdager. Svaret kommer mellom 24 og 48 timer etter at testen er tatt. eller at arbeidsgiver står for testene.

Dersom test to ikke tas, må personen være i innreisekarantene i 10 døgn.

Siste endret: 12.03.2021