Du er her: Hjem / Korona / Testing kan i noen tilfeller erstatte smittekarantene for barn og unge

Testing kan i noen tilfeller erstatte smittekarantene for barn og unge

Smittekarantene kan i noen tilfeller erstattes av testing

I utgangspunktet har personer som har hatt nærkontakt med en bekreftet smittet person smittekarantene. Fra 16. august kan testing erstatte smittekarantene for «øvrige nærkontakter» som er:

• Barn og unge under 18 år
    • Personer over 18 år dersom kommunelegen beslutter unntak fra smittekarantene ved testing. Ordningen er særlig ment for å legge til rette for opplærings- og utdanningsvirksomheter.

Dette gjelder

• Kun smittekarantene, ikke innreisekarantene
    • Kun øvrige nærkontakter, ikke husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære kontakter til den smittede

Dersom testing i samsvar med retningslinjer ikke gjøres må vanlig smittekarantene gjennomføres.

Testmetode vil være godkjent antigen hurtigtest eller PCR-test.

Unntaket fra smittekarantene ved testing gjelder generelt, både i skoletiden og på fritiden.

Det vil bli utarbeidet kommunale retningslinjer for hvor mange tester som skal tas og på hvilke dager testene skal tas.

Mer informasjon finnes på Helsedirektoratets nettside

Siste endret: 17.08.2021