Du er her: Hjem / Korona / Smittesituasjonen i Oslo-regionen

Smittesituasjonen i Oslo-regionen

Beredskapsledelsen i Ringerike følger nøye med på smittesituasjonen i Oslo-regionen etter utbruddet av det muterte viruset i Nordre Follo. Det er ingen ting nå som tilsier at Ringerike skal iverksette egne strengere tiltak enn det vi allerede har. Beredskapsledelsen er imidlertid forberedt på å endre dette på kort varsel, om det blir nødvendig.

Omfattende tiltak

Etter utbruddet av det muterte viruset i Nordre Follo ble det iverksatt omfattende tiltak i de 10 nærmeste kommunene.

Helsemyndighetene vurder nå sammen med nabo til at nabokommunene, om det er behov for forsterkede tiltak også der. Det vil skje samordnet gjennom nasjonal forskrift.

Nasjonale tiltak

Innfører strenge tiltak i ytterligere femten kommuner på Østlandet - 25.01.2021

Kraftige tiltak i ti kommuner etter utbrudd av den engelske virusmutasjonen - 23.01-2021

Ringerike følger utviklingen nøye

Det er ikke varslet innskjerping av tiltakene i de øvrige kommunene i Viken nå, men beredskapsledelsen følger utviklingen utover kvelden.

- Dersom Ringerike kommune opplever økt lokal aktivitet som følge av nedstengningene i de berørte og nærliggende kommunene, vil det gjøres en vurdering av om det er behov for å innføre lokale tiltak raskt, sier ordfører Kirsten Orebråten.

Regjeringen og helsemyndighetene er tydelige i sine anbefalinger om at alle må bidra til å redusere aktiviteten og mobiliteten for å unngå spredning av det muterte viruset.

- Ringerike oppfordrer derfor innbyggerne innstendig om å følge de nasjonale rådene, for å redusere kontaktflatene, sier Kirsten Orebråten.

I de nye nasjonale reglene, for de 10 kommunene som er berørt, fremgår det at arbeidsgivere skal kunne dokumentere at ansatte er gjort oppmerksom på reglene om bruk av hjemmekontor. Det betyr at innbyggere i Ringerike, som har sitt arbeid i en av de 10 kommunene, har krav på at arbeidsgiver legger til rette for hjemmekontor.

Vi ber derfor innbyggerne i Ringerike om å følge dette opp overfor sin arbeidsgiver. Dette gjelder ikke for yrker hvor det er nødvendig å være fysisk til stede på arbeidsplassen, som for eksempel helsepersonell.

Siste endret: 25.01.2021