Du er her: Hjem / Korona / Aktuelt vaksine / Nå er de som er yngre enn 75 år sin tur

Nå er de som er yngre enn 75 år sin tur

Vi har nådd en ny milepæl i koronavaksineringen. Alle som er 65 -74 år innkalles nå til vaksinering. Samtidig innkaller vi også deg som er mellom 18 og 64 år med høy risiko for alvorlig sykdomsforløp ved koronasmitte.

Enda en milepæl i vaksineringen er nådd

Koronavaksineringen er en del av det nasjonale vaksineprogrammet. I Ringerike vaksinerer vi i tråd med den prioriterte rekkefølgen som myndighetene har bestemt.

Vi har nå vaksinert innbyggere som er 75 år og eldre. Det betyr at vi nå vil innkalle deg som er 65 - 74 år. Samtidig innkaller vi deg som er mellom 18 og 64 år med sykdommer eller tilstander som gir høy risiko for alvorlig sykdomsforløp ved koronasmitte. Det er den enkeltes fastlege som gir kommunen informasjon om sine pasienter knyttet til dette.

Deg vi innkaller nå er i gruppe 4 i FHI sin prioriteringsrekkefølge.

Du får tilbud om vaksinering direkte på sms

Alle innbyggere som skal vaksineres vil få innkalling med tilbud om vaksinering fra oss. Innkallingen kan komme med kort varsel.

Når det er din tur til å bli vaksinert, får du informasjon direkte fra oss på sms. Du blir da bedt om å logge deg inn på en nettside med bankID. Du må svare på noen spørsmål, og du skal velge mellom de timene som er satt opp.Hvis du ikke har bankID eller du får utfordringer med å registrere deg, hjelper vi deg.

Når og hvor får du vaksine?

Vi mottar vaksiner hver uke, og setter opp tid for vaksinering ut i fra antall vaksinedoser vi får levert.

Vårt faste vaksineringssted er Eikli skole i Hønefoss.

Når du har fått time for vaksinering er det svært viktig at du møter opp.

Ta med deg gyldig legitimasjon når du skal vaksineres. Dette er pass, førerkort eller bankkort med bilde.

Om du er syk på vaksinedagen med feber eller annet, ber vi deg ta kontakt slik vi kan sikre at du får en ny innkalling.

Slik foregår vaksineringen

Vi ber om at du følger smittevernreglene. Hold avstand, sprit hendene og bruk munnbind innendørs. Bli hjemme om du er syk.

• Du må møte opp på oppgitt sted og til rett tidspunkt.
    • Du blir registrert når du kommer, og du må vise legitimasjon.
    • Du må vente i 20 minutter etter at vaksinen er satt.

Vi benytter kun vaksiner som er godkjent internasjonalt og av nasjonale myndigheter.

Er du 75 år eller eldre og ikke fått tilbud om koronavaksine?

Vi har nå gitt tilbud om koronavaksine til innbyggere som er 75 år eller eldre. Det er dessverre noen innbyggere vi ikke har fått tak i. Hvis du er 75 år eller eldre, og ønsker vaksine, men ikke har fått tilbud, ber vi deg ta kontakt med oss på koronatelefonen 941 40 707.

Er du usikker på om du skal vaksinere deg?

Dersom du i tvil er usikker på om du skal vaksinere deg, for eksempel på
    grunn av medisiner eller sykdom, ber vi deg drøfte dette med din fastlege. Om du ikke ønsker å vaksinere deg ber vi deg gi oss beskjed på koronavaksine@ringerike.kommune.no.

Vær med å bidra til at smittespredningen av korona reduseres
    Koronavaksineringen i Ringerike er en del av det nasjonale vaksineprogrammet.

Vaksineringen er gratis og det er frivillig å vaksinere seg. Vi oppfordrer alle til å ta vaksinen, og dermed bli med på å bidra til at smittespredningen av korona reduseres, slik at samfunnet kan åpnes igjen.

Koronatelefon og e-post er betjent hverdager kl. 09.00-15.00.

Siste endret: 09.04.2021