Du er her: Hjem / Korona / Aktuelt vaksine / Koronavaksine til ungdom 12 - 15 år

Koronavaksine til ungdom 12 - 15 år

Ringerike kommune tilbyr vaksine til ungdom i alderen 12 til 15 år. I løpet av uke 38 og 39 vil kommunens vaksineteam tilby vaksine på skolene.

Én vaksinedose til ungdom 12- 15 år

FHI anbefaler at ungdom i alderen 12–15 år får tilbud om koronavaksine. Ungdom i denne aldersgruppen vil få tilbud om vaksine fra «Pfizer».

Ungdom mellom 12-15 år får tilbud om én vaksinedose i første omgang. Tilbudet gjelder årskullene 2006, 2007 og 2008, samt alle fra årskull 2009 så snart de har fylt 12 år. De som fyller 12 år i løpet av høsten vil få tilbud fortløpende.

Har du hatt korona?

Ungdom som har hatt covid-19-infeksjon, skal foreløpig ikke vaksinere seg.

Vaksinerer på skolen

Kommunens vaksineteam reiser ut til skolen for å sette vaksinene. Tidspunkt for vaksine formidles direkte fra skolen. Vaksinene settes i uke 38 og 39.

Drop-in

For ungdommer som ikke er til stede på skolen samtidig med vaksineteamet, vil det bli satt opp drop-in 1-2 ettermiddager rett etter høstferien.

For å benytte drop-in må ungdommen ha med samtykkeskjema og gyldig legitimasjon. Foresatte er selvsagt velkommen til å følge.

Samtykke

For koronavaksinasjon hos ungdom under 16 år kreves samtykke fra begge foresatte som har foreldreansvar. Det er foreldrene/foresatte sitt ansvar å sørge for at korrekt samtykke er gitt. Vaksine vil ikke bli satt dersom dette ikke er på plass.

Last ned samtykkeskjema her.

Les FHIs informasjon om hvem som kan få vaksine.

Siste endret: 10.09.2021