Du er her: Hjem / Korona / Aktuelt vaksine / Tidspunkt for andre dose

Tidspunkt for andre dose

Koronavaksinen skal du ha to ganger. Du får time til andre dose på samme ukedag og tidspunkt som den første. Intervallet er fortsatt seks uker for innbyggere som er i risikogruppene. Når du takker ja til vaksinering, og velger time, betyr det at du også har bekreftet at du kan møte opp på samme ukedag om seks uker.

Du møter opp til andre dose etter seks uker

Intervallet mellom første og andre dosen med koronavaksine pr nå er satt til seks uker for de innbyggere som er i risikogruppene

Når du setter deg opp på første vaksinasjonstime, bekrefter du samtidig at du kan møte på samme ukedag og tidspunkt som første. Du får med deg et timekort med tidspunkt den dagen du har satt dose 1.

Begge dosene får du i din hjemkommune.

Ved å følge tidsplanen, og sette deg opp på time når du får en sms, bidrar vi alle til å begrense smitten og til at samfunnet vårt kan åpnes opp igjen.

Nytt tidsintervall for personer under 65 år uten underliggende sykdommer

Regjeringen har besluttet 7. juni å forkorte intervallet mellom første og andre dose av koronavaksinene fra 12 til 9 uker etter råd fra Folkehelseinstituttet.

Dette gjelder IKKE for de innbygerene som vi vaksinerer i Ringerike nå. Dette gjelder når vi starter å vaksinere innbyggere som er under 65 år uten underliggende sykdommer (prioriteringsgruppe 8-9, samt 18-44 åringer).

Helsepersonell uten underliggende sykdommer får 9 ukers intervall
    Fra uke 20 er intervallet endret fra 12 til 9 uker for personer som ikke er i risikogruppene, og hos oss gjelder dette nå for helsepersonell. Endringene har tilbakevirkende kraft. De som har fått 12 ukers intervall blir kontaktet av kommunen for å få ny time til andre dose.

Personer i risikogruppene skal fortsatt ha seks ukers intervall

Koronatelefon og e-post er betjent hverdager 09.00 - 15.00

Siste endret: 08.06.2021