Du er her: Hjem / Korona / Aktuelt vaksine / Vaksinerer etter nasjonale prioriteringer

Vaksinerer etter nasjonale prioriteringer

Dessverre er det knapphet på koronavaksiner, og det tar tid før alle som ønsker det blir vaksinert. Ringerike følger prioriteringene i de nasjonale retningslinjene for hvem som skal ha vaksinen først.

Vaksinedosene til de prioriterte gruppene

De fleste av oss venter på at vi selv, eller våre nærmeste skal få koronavaksinen. Dessverre er det fortsatt knapphet på vaksiner, og derfor tar det tid før de alle som ønsker det blir vaksinert.

- Vi har ingen vaksiner på lager, og bruker alle dosene vi får så rask som det er mulig til de som er prioritert, sier Kristin S. M. Andersen, leder av koronakontoret.

- Vi skjønner at det er utfordrende å vente på vaksinen for både de som vil vaksinere seg,  og for de pårørende, sier kommuneoverlege Karin Møller

- Vi håper at leveransene i løpet av de nærmeste ukene blir både større og mer forutsigbare, sier kommuneoverlegen.

Vi er klare for å vaksinere mange

Vi har valgt å vaksinere de eldste i nærheten av der de bor, slik at vaksinen blir mer tilgjengelig for flere innbyggere.

- Vi har full forståelse at folk opplever at prosessen tar lang tid. Den opplevelsen deler vi. Det er krevende for innbyggerene å vente på innkalling, og ikke vite hvilket tidspunkt du skal få vaksinen, sier Belinda J. Gjærløw, prosjektleder for vaksinasjonsprogrammet.

- Vår kapasitet til å vaksinere er langt høyere enn antall doser vi får levert. Vi er både rigget, og klare til å sette flere tusen vaksiner i uken, lover Gjærløw.

Denne uken får vi en flere doser til de eldste

Denne uken fortsetter vi å vaksinere de eldste innbyggerene våre.

- I uke 9 får vi en større leveranse av Moderna vaksiner, som kan gis til alle uansett alder eller underliggende sykdommer, sier kommuneoverlegen.

- Det betyr at vi nå fortsetter å innkalle de eldste på de stedene i kommunen som ikke har fått tilbud om vaksine ennå.

Moderna vaksinen har samme målgruppe som BioNtecPfizers vaksine. Det betyr at når vi er ferdige med innbyggere som er 85 år og eldre, og deretter 75 år og eldre, skal den benyttes til aldersgruppene over 65 år, samt til innbyggere med alvorlige underliggende sykdommer i prioriteringsgruppe 4.

Utvikling og godkjenning av vaksiner nasjonalt

Vi har satt 2590 vaksinedoser

Ved utgangen av uke 8, var det det satt 2 590 vaksiner i Ringerike. 1 694 innbyggere har fått sin første dose og 896 innbyggere har fått sin andre dose.

- Vi er nå ferdige med å vaksinere beboere på sykehjem og heldøgns bo- og omsorgsinstitusjoner, med noen få unntak. Den gruppen som vaksineres nå er alle innbyggere over 85 år, samt helsepersonell, sier Belinda J Gjærløw.

- Vår vaksinasjonsberedskap er klar, og den største utfordringen nå er leveranse av vaksiner, avslutter Gjerløw.

Status på vaksinering lokalt

Koronatelefonen er betjent på hverdager kl 9.00-15.00