Du er her: Hjem / Oppdatert informasjon om korona / 24.03 - Kommunen er i beredskap

24.03 - Kommunen er i beredskap

Tempoet har vært høyt, dagene lange og mye er nå på plass. Kommunens kriseledelse jobber med å forberede hele organisasjonen på det som kommer og på det som kan komme i forbindelse med koronakrisen.

Kriseledelsen

Torsdag 12. mars klokken 13.30 satt Ringerike kommune kriseledelse. Etter dette har kriseledelsen fulgt utviklingen tett hver dag.

Kriseledelsen har nå det øverste ansvaret for å drifte kommunen gjennom den situasjonen vi befinner oss i. Kriseledelsen tar avgjørelser for å håndtere de nasjonale føringene, opprettholde normalisert drift så langt det er mulig og å øke handlingsrommet for å håndtere situasjonen i dag, i morgen og fremover.

Kriseledelsen i Ringerike består av:

Hva jobber kriseledelsen med?

Kriseledelsen jobber hele tiden med å holde oversikt over situasjonen, slik at driften kan justeres og tilpasses utviklingen fra time til time. Det er avgjørende for en god håndtering av krisen at organisasjonen raskt kan snu seg rundt for å håndtere en helt ny situasjon. Samtidig skal den håndtere situasjonen slik den er i dag.

Det planlegges for hvordan organisasjonen skal fungere i enda vanskeligere hverdager, og hvordan den skal fungere slik over lang tid.

Hva skjer ute i sektorene?

Kommunen består av et vidt spekter av tjenester. Hver sektor har sine utfordringer, og sammen planlegger vi for å takle det som kommer. Vi er alle avhengig av hverandre og puslespillet er komplisert.

I en situasjonsom denne er det naturligvis stor oppmerksomhet på helsetjenestene. Kommunens tjenester og ansvar innen helse er nøye vevd sammen med andre myndigheter og institusjoner, som sykehuset. Koronatelefonen avlaster legevakten og helsehotellet avlaster sykehuset og gir et handlingsrom også hos oss.

Men dette er ikke en krise som bare påvirker helsesektoren, det påvirker alle deler av samfunnet og det er det som kommer til å bli den store jobben fremover.

Vi jobber med å få på plass et tettere samarbeid med næringslivet og folkehelsen i den nye hverdagen vil bli høyt prioritert.

Vi er utrolig stolte over hvor raskt ansatte har klart å snu seg rundt og tilpasse seg situasjonen og jobbe frem gode løsninger.

Roller og ansvar nasjonalt - hvem har ansvar for hva

Samfunnssikkerhetsarbeidet i Norge er basert på prinsippene om likhet, nærhet, ansvar og samvirke. Det gjelder både  for nasjonal og kommunal beredskapsplikt. KS gir deg en god overordnet beskrivelse av hvem som har ansvar for hva i nasjonale kriser:

Roller og ansvar i den nasjonale krisen

Siste endret: 24.03.2020