Du er her: Hjem / Helse / Aktuelt / Lærlinger ved Sokna omsorgssenter ble norgesmestere i helsefag

Innhold

  Lærlinger ved Sokna omsorgssenter ble norgesmestere i helsefag

  To lærlinger ved Sokna omsorgssenter er ferske vinnere av Skole-NM i helsefag. Dyktige elever, gode lærere ved Hønefoss VGS og veiledning fra utplasseringsstedet i Sokna har æren for det gode resultatet.

  Årlige konkurranser

  Hvert år arrangeres skole-NM for de ulike yrkesfagene av Worldskills Norway, som gjør en utmerket jobb med å utvikle og legge til rette for yrkesfagutdanning. Vertskapet for konkurransene er ulike videregående skoler.

  Det arrangeres også fylkesmesterskap i de ulike yrkesfagene i hvert fylke, og alle fylker har muligheten til å sende en representant eller et lag fra hvert fag til NM.

  Blir gode gjennom samarbeid

  De to vinnerne, Henrik S. Bølgenhaugen og Tuva T. Åsen, er svært fornøyt med seieren i denne konkurransen. Tidligere år har konkurransene vært individuelle, men i år er det lagt mer vekt på at man skal kunne dele fagkunnskaper og gjøre hverandre gode gjennom samarbeid. Deltakerne har derfor bestått av lag på to personer, og det var laget til Henrik og Tuva som tok seieren til slutt.

  Scenario for oppgaven i år var arbeid ved en rehabiliteringsavdeling på det fiktive Lillevik sykehjem, der pasienten nylig hadde hatt hjerneslag og skulle rehabiliteres. Det ble utdelt en liste med arbeidsoppgaver på forhånd, med beskrivelser av hvilke arbeidsoppgaver som skulle utføres da man spilte at man var på kveldsvakt. Tidsrammen var på 20 minutter, og man er helt avhengig av teoretisk kunnskap og praktiske erfaringer fra skole og utplassering når man skal utføre disse arbeidsoppgavene.

  - Med en slik oppgave foran seg var det fint at man var to, som kunne utveksle kunnskap og erfaringer, sier Tuva og Henrik. 

  - I tillegg har planlegging og refleksjon mye å si for gjennomførelsen, og det har vært en morsom trening til fagprøven som vi skal ta senere. Vi setter stor pris på alt vi har lært av lærerne våre på skolen. Mye av æren for norgesmestertittelen går selvfølgelig også til Sokna Omsorgssenter, der vi er utplassert og har god veiledning fra dyktige medarbeidere!

   

  Bilde av veilederne ved Sokna Omsorgssenter, og de to vinnerne, Henrik og Tuva, i midten. Fra Venstre: Marit Helgerud, Henrik S. Bølgenhaugen, Tuva T. Åsen og Mette H. Dammen. Mette Buringrud var ikke til stede.

   

  Sokna omsorgssenter har også hatt to lærlinger som ble Fylkesmestere ved tidligere konkurranseår.

  - Det å få unge mennesker til å ville ta yrkesfagutdanning i helsefag ser vi på som en viktig oppgave, og vi gjør alt vi kan for å legge til rette for praksisplasser med veiledning, sier leder Anette Sulland. - Vi trenger flere med yrkesfagutdanning i fremtiden!

  Vil du vite mer om yrkesfag i helse?

  Ta kontakt med 

  Marie Mugås

  Få mer informasjon om alle typer yrkesfag på nettsiden til wordsksills.

  Wordskills Norway

  Siste endret: 09.05.2022

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?