Du er her: Hjem / Helse / Aktuelt / Medvirkning fra innbyggerne er viktig

Innhold

  Medvirkning fra innbyggerne er viktig

  Dialogmøtet om videre bruk av Hønefoss omsorgssenter er gjennomført, og kommunen ser på forslagene fra innbyggerne som viktige innspill i den videre prosessen.

  Tilrettelegging for medvirkning

  Som del av konsept- / mulighetsstudie for videre bruk av Hønefoss omsorgssenter inviterte Ringerike kommune innbyggere i nærområdet til Hønefoss omsorgssenter til dialogmøte på ByLab 19.09.22. Møtet ble annonsert i Ringblad 10.09.22, og det ble lagt ut informasjon på nettsidene til kommunen, som også ble delt på kommunens Facebook. Det ble opprettet et eget arrangement på Facebook med informasjon om dialogmøtet. I tillegg delte frivillighetssentralen ut 1500 skriftlige invitasjoner i postkassene til de som bor i nærområdet. Arrangementet ble også omtalt på nyhetene til NRK Buskerudsendingen flere ganger fredag 09.09.22, og det ble skrevet en notis i nettavisen til Ringblad samme dag.

  Innbyggerne kunne komme innom i tidsrommet mellom kl. 16 og 18 og gi sine innspill og stille spørsmål. På skjermen rullet en presentasjon med informasjon om de utfordringer og muligheter vi står overfor nå og i fremtiden, og alle fikk skriftlig informasjon og invitasjon til å svare på en digital undersøkelse. De som syntes det var vanskelig å svare digitalt, fikk undersøkelsen i papirformat.

  Hønefoss Omsorgssenter
  Foto: Pål T. Mannsverk/Ringerikes Blad

  Innspill fra innbyggerne

  Innbyggerne som møtte til dialogmøtet kom med flere gode innspill til fremtidig bruk av Hønefoss omsorgssenter.

  Fremtidige prioriteringer

  God eldreomsorg, seniorpolitikk og møteplasser for eldre, kom blant annet frem som forslag til viktige fremtidige prioriteringer for kommunen.  Flere sykehjem og god byutvikling ble også nevnt.

  Flerbruk av bygget

  Kommunen vil også se på muligheter for ulik bruk av bygget, og la frem noen forslag til ulike funksjoner, som institusjonsplasser, omsorgssenter, dagsenter, fysioterapi, legesenter og bydelssenter. Dagsenter og institusjonsplasser kom høyest på prioriteringslista over ulike funksjoner, blant de som var til stede ved dialogmøtet.

  Muligheter for fremtiden

  Ved spørsmål om hvordan innbyggerne kunne se for seg Hønefoss Omsorgssenter i fremtiden, kom det forslag som omhandlet både nybygg, og oppussing av det gamle bygget. Hovedvekten av innspillene dreide seg likevel om å skape omsorgsboliger med et aktivitetssenter, og med et vakkert og brukervennlig uteareal. 

  Unik beliggenhet

  Det kom også frem at det er viktig å ivareta en institusjon som ligger så sentralt i Hønefoss. Mange pårørende setter stor pris på å ikke måtte reise langt for å besøke sine nære. I tillegg har eiendommen en stor og fin tomt, med et stort uteareal som det er mye potensiale i.

  Politisk sak

  Innspillene fra medvirkningen innarbeides i den politiske saken om Hønefoss sykehjem som blir lagt frem for kommunestyret innen utgangen av 2022. 

  Innbyggerne kan følge med på utviklingen i saken på kommunens nettsider.

  Lurer du på noe?

  Har du spørsmål, eller ønsker du mer informasjon?

  Ta kontakt med rådgiver i Helse og omsorg

  Julie Hildeskår

  Telefon: 976 07 122

  Siste endret: 23.09.2022

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?