Du er her: Hjem / Helse / Brukerstyrt personlig assistent / Når du har fått BPA

Når du har fått BPA

Oppstart med BPA

Hvis du har fått innvilget BPA, blir man kontaktet av avdelingsleder for BPA i Ringerike kommune. Da får man informasjon om valgmuligheter, for eksempel om man ønsker å benytte Ringerike kommune som leverandør, eller en av de seks eksterne leverandørene som finnes. Det avtales også når BPA skal begynne.

Ringerike kommune drifter i dag ordninger selv, i samarbeid med vedtaksmottakere.

Avdelingsleder drift BPA:

Elin Tobiassen

Mob: 91366980

Enhetsleder:

Toyni M Kristiansen

Mob: 95441811

Fritt brukervalg

Ringerike kommune har fritt brukervalg, i tillegg til at vi drifter ordninger selv. Vi har pr i dag avtale med 6 eksterne leverandører.

Private leverandører (pr mai 2018)

Fritt brukervalg

Ringerike kommune

Stendi

Ecura

Hav AS

Humana AS

Uloba AS

Unicare AS

Individuell avtale

Alle vedtaksmottakere, uavhengig av om det velges Ringerike kommune eller ekstern leverandør, må inngå skiftelig individuell avtale og signere denne.

Last ned individuell avtale om brukerstyrt personlig assistanse (BPA) her

Har BPA ledsagerbevis kan dette benyttes som gratis inngang til mange aktiviteter sammen med deg.

Les mer om ledsagerbevis her

Skifte leverandør

Bruker som allerede har vedtak og som ønsker å skifte leverandør, kan overføres til ny leverandør. Assistene kan følge med til ny leverandør gjennom virksomhetsoverdragelse, dersom assistentene selv ønsker det.

Ved ønske om skifte av leverandør, må arbeidsleder ta kontakt med avdelingsleder for BPA, som starter prosessen sammen med arbeidsleder. Oppsigelstid for endring/ opphør er 3 mnd., hvis ikke annet er avtalt med leverandør

Aktuelle lover:

Siste endret: 10.06.2020