Du er her: Hjem / Samfunnsutvikling / Grønn næringsutvikling - smart spillvarme

Innhold

  Grønn næringsutvikling - smart spillvarme

  Ringerike kommune, Ringerikskraft, Vardar Varme og Treklyngen inviterer bedrifter til å delta i samarbeidsprosjekt om smart bruk av overskuddsvarme til grønn næringsutvikling.

  Vi samarbeider om bærekraftig næringsutvikling

  Prosjektet skal bidra til en bærekraftig næringsutvikling i regionen og har som mål å bidra til at det etableres nye energi- og næringssamarbeid i Hønefossområdet.

  - Idéen med prosjektet er å sammen med interesserte bedrifter finne gode løsninger for hvordan overskuddsvarme fra kraftkrevende industri, som f.eks. datasentre, kan gjenbrukes til andre næringsetableringer f.eks. innen matproduksjon, oppvarming, treforedling eller andre bionæringer, forteller Bente Anfinnsen, Klima- og miljøsjef i Ringerike kommune.

  Mål er å oppnå både lønnsomhet for involverte bedrifter, arbeidsplasser, smart energibruk og reduserte klimagassutslipp.

  Prosjektet får finansiell støtte av Buskerud Fylkeskommune.  Norsk Energi bistår som konsulent.

  Prosjektbeskrivelse 

  Kartlegging

  Det vil bli gjort en grundig kartlegging av aktører som allerede er etablert eller nye næringer som kan være interessert i å etablere seg, som enten

  • produserer overskuddsenergi eller
  • har behov for varme

  Målet er å matche disse næringsetableringene, slik at de som produserer overskuddsenergi kan levere denne til andre næringer som har behov for varme.

  Vi er alle er opptatt av at fremtidens kraftkrevende industri ikke skal fyre for kråkene og slippe ut unødvendig varme, men at vi sikrer smart energibruk.

  Dette vil være et viktig ledd for et bærekraftig næringsliv som samtidig skal sikre at det er penger å tjene for virksomhetene som er med på å gjøre næringen mer miljøvennlig.

  Siste endret: 14.05.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?