Du er her: Hjem / Samfunnsutvikling / Norges største impregneringsanlegg bygges på Sokna

Innhold

  Norges største impregneringsanlegg bygges på Sokna

  Nå bygges Norges største impregneringsanlegg på Moelven Soknabruket. Moelven satser 170 millioner kroner på Ringerike.

  Etterspørselen etter de vedlikeholdsvennlige royalimpregnerte produktene øker enormt og det nye impregneringsanlegget på Sokna får en årlig kapasitet på minimum 40.000 kubikkmeter. Dagens kapasitet mangedobles og byggingen av det nye anlegget skal etter planen være ferdig høsten 2021.

  Kortreist og bærekraftig

  Det er bare ett år siden Moelven åpnet sin nye pelletsfabrikk og bioenergianlegg på Sokna. Med impregneringsanlegget vegg i vegg, blir de ferdige treproduktene svært kortreiste.

  - Tømmeret som kommer hit fra lokale skoger, blir nå foredlet til ferdig impregnerte treprodukter uten å forlate tomta. Råstoff og energi som blir til overs fra produksjonen, bruker vi til å lage pellets. Dermed går ingenting til spille og kunden får et kortreist og svært bærekraftig produkt, opplyser divisjonssjef i Moelven Wood Bjarne Hønningstad på Moelvens nettsider.

  Når Moelven-konsernet nå investerer på nytt på Sokna, innebærer det også en effektivisering av dagens infrastruktur på Soknabruket, samt modernisering og effektivisering av høvleriet. På den måten vil Moelven øke kapasiteten på Norges største sagbruk, opplyser Moelven videre.

  Foto: Moelven

  Siste endret: 30.09.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?