Du er her: Hjem / Enhet for Klima og miljø / Spar strøm og vinn premier

Innhold

  Spar strøm og vinn premier

  Vil du spare strøm OG vinne flotte premier som varmepumpe eller elsykkel? Nå har du muligheten, gjennom Klima Viken og EU-prosjektet ENCHANT!

  Hva er "ENCHANT" og "Norsk strømsparekampanje 2023"?

  Gjennom Klima Viken har innbyggere i Ringerike kommune fått muligheten til å delta i en strømsparekampanje gjennom EU-prosjektet ENCHANT.

  I løpet av kampanjeperioden vil registrerte deltakere lære mer om eget strømforbruk og hvordan det kan reduseres. Gjennom å delta i kampanjen vil du få tips og tilbakemeldinger om hva du kan gjøre for å redusere strømforbruket og flytte det til tidspunkter på døgnet når strømmen er mindre kostbar.

  For å delta i kampanjen må du svare på noen spørreundersøkelser og rapportere eget strømforbruk ukentlig i 6 uker. Dette gir forskningsprosjektet meget verdifull informasjon, og i retur får du innsikt i eget energiforbruk, tips og råd, samt indirekte mulighet til å påvirke energipolitikken i Europa gjennom ENCHANT-prosjektet.

  Flotte premier!

  Dersom du deltar i prosjektet vil du ha mulighet til å vinne flotte premier som kampanjen stiller med.
  Man kan blant annet vinne:

  • Elsykkel.
  • Varmepumpe.
  • Lader til elbil.
  • Vedpakke (inkludert elektrisk motorsag, verneutstyr, m.m.).
  • Gratis energirådgivning.
  • Vinterdekk til sykkel.
  • Og mange andre premier!

  I tillegg til dette, vil økt bevissthet rundt eget strømforbruk også bidra til en "snillere" (les: redusert) strømregning!

  "Hvordan kan jeg delta?"

  Dersom prosjektet høres spennende ut, og du har lyst til å delta for muligheten til vinne flotte premier, følg følgende fremgangsmåte:

  1. Trykk på knappen nedenfor for å komme til prosjektets hjemmeside.
  2. Bla ned til avsnittet "Norsk strømsparekampanje 2023".
  3. Trykk på knappen "Velg kampanje".
  4. Registrer deg og fyll ut spørreskjemaet.
  5. Motta informasjon om videre deltakelse på e-post (som å f.eks. lese av strømmåleren).

  DELTA HER - LENKE TIL PROSJEKTSIDE

  De som deltar i kampanjen må svare på noen enkle spørreundersøkelser og rapportere inn sitt eget strømforbruk på en ukentlig basis i 6 uker.

  Mer informasjon om prosjektet

  I Norge har økte strømpriser kombinert med et svært høyt forbruk av energi ført til et økende behov for energieffektivisering og nye løsninger. Den nye kampanjen til Klima Østfold, Viken fylkeskommune, og EU-prosjektet ENCHANT tar sikte på å redusere strømforbruket i norske husholdninger. Kampanjen er en del av en stor satsning som rulles ut i seks andre europeiske land det kommende året.

  Kampanjen er del av en vitenskapelig studie i det EU-finansierte ENCHANT-prosjektet som tester hvilken strategi som best motiverer innbyggere til å spare energi, og hvilken informasjon husstander trenger. For å undersøke dette vil ikke alle deltakere i undersøkelsen motta samme type informasjon.

  Ønsker du å vite mer om prosjektet? Da kan du lese mer her.

  Siste endret: 13.01.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?