Du er her: Hjem / Kultur og Idrett / Kom deg ut og i aktivitet i Hønefoss

Innhold

  Kom deg ut og i aktivitet i Hønefoss

  Vi har flere flotte nærområder i Hønefoss sentrum som gir deg fine turopplevelser. Gå elvelangs, og bruk områdene i Schjongslunden, Søndre og Nordre park.

  Bynære områder for aktivitet, tur og lek

  Vi har flere flotte nærområder i Hønefoss sentrum som gir fine turopplevelser. Områdene er nær gågata og Søndre Torv er det mange muligheter for å aktivitet og lek utendørs. Turstien Elvelangs binder en del av disse områdene sammen.


  Elvelangs i Schongslunden. Foto: Ann Kristin Støveren, Futuria as

  Vi har samlet noen tips og ideer til aktiviteter du kan oppleve nær byen vår Hønefoss.

  Schjongslunden 

  Schjongslunden er nydelig friluftsområdet for deg som ønsker å være ute, nyte naturen, leke eller ta et bad ved bystranden. Her finner du muligheter for aktivitet, lek og trening for både barn, ungdom og voksne året rundt. Det er også et yrende organisasjonsliv, for blant annet fotball, ishockey, håndball og turn.

  På bystranda kan du ta deg et bad, og her blir det satt opp toaletter om sommeren. Like i nærheten kan du benytte de fine sandvolleyballbanene, løpebanen ved idrettsanlegget eller ta en treningsøkt på treningsapparatene som er plassert på to områder i Schjongslunden, ved Hønefoss arena og Bystranda. De samme apparatene finner du i Tufteparken i Søndre Park.

  Treningsapparatene kan også brukes i lek, aktivitet, trening eller om det er behov for om en liten strekk. Det er gratis å bruke treningsapparatene, og de er åpne hver dag, hele året rundt!   

  I idrettsparkenligger også Schjongshallen, her kan det være muligheter for å se ishockeykamp eller delta på skøyteskole. Klubben har tilbud om åpen hall gjennom året. , se nettsiden for mer informasjon:

  Aktivitetskalender - Ringerike Panthers 

  Rett ved Schjonghallen finner du beachhåndballbaner,  Hønefoss stadion med løpebane og AKA arena, hjemmebanen til Hønefoss Ballklubb. 

  Hønefoss stadion med løpebane, i bakgrunnen AKA arena. Foto: Ann Kristin Støveren, Futuria as

  I samme området finner du Hønefoss arena  som er et topp moderne sted for mange forskjellige idrettsarrangementer som håndball, basketball, volleyball, turn mm.  

  I Hønefoss arena er det også muligheter for å prøve klatring. 

  Klatreveggen - åpningstider og priser 

  Det er gratis parkering på oppmerkede plasser for alle brukere og gjester til Hønefoss arena. Reserverte parkeringsplasser for HC og El-bil under lading.

  Piknik eller kafè

  Det er fine muligheter for å ta med seg med litt mat i en kurv og sette seg ned flere steder.

  Du kan også ta turen innom Arena cafe hvor du også kan sitte ute å se ned mot eleven.

  Blå kors Stjernegruppen Ringerike har også kafe på AKA arena, tribuneanlegger i 3. etasje. De har åpent mandag-fredag kl 09.00-15.30 i sommer.

  Søndre park, Fosseparken og Petersøya 

  Søndre park  og Petersøya er koplet til turstien «Elvelangs».

  Søndre park har et nett av gangveier med vakre blomsterbed, variasjon av busker og trær og en dam med med springvann. I tillegg er det etablert en Tuftepark og frittstående treningsapparater midt i parken.

  Søndre Park. Foto: Ringerike kommune

  Mellom sentrum og parken åpner den nye Fosseparken  tirsdag 21. juni 2022. En  betongpark med  mulighet for aktiviteter for både små store.

  Petersøya er byens grønne lunge. Her er mulighet å gå en runde langs elven og nyte den flotte naturen bare et steinkast fra Hønefoss sentrum. 

  Glatved bygge, Riddegården og St. Hanshaugen

  Fra Petersøya kan du gå over brua mot nordsiden av Hønefoss å se på Hønefossen med Oppgangsagaen. Her kan du ta en pause ved Glatved brygge, se på svaner og ender, og nyte utsikten mot elven og over til Hønefoss kirke. 

  Like bak Glatvedt ligger området Riddergåeden, det staselige stedet på nordsiden av byen, med bygningsmasse fra 1700-tallet, grønt tun og idyllisk hage med utsikt mot elven. Riddergården er under opprustning og vil være verdt et besøk når den er klar

  St. Hanshaugen er en unik grønn lunge på nordsiden av byen som består av to delvis sammenhengende huger. En perle på alle årstider og med fantastisk utsikt over byen og oppgangssagen.   


  Riddergården med Hønefoss kirke i bakgrunnen på venstre side. Foto: Ann Kristin Støveren, Futuria as

  Lekeplasser 

  Vi har flere gode lekeplasser rundt oss. Midt i gåteområdet og Søndre Torv finner du byens lekplass. Nær sentrum kan man leke på Veien, Benterud og Ullerål skole. Bak Veien skole finner du en stor variert løype med zip-line, balanseøvelser og sklier. Flere barnehager har også fått flotte uteområder.

  Lekeplassen på Søndre Torv/Storgaten. Foto: Ann Kristin Støveren, Futuria as

  Badeplasser 

  Ta et bad ved bystranden ved Schjongslund hvor det også satt opp toaletter. Husk å vær varsom ved bading i elvene. 

  Det finnes flere fine badeplasser i regionen vår:

  Badeplasser og badeanlegg

  Ti på Topp Ringerike 
  I turkampanjen Ti på Topp Ringerike er det kart og rutebeskrivelser for ulike gå- og sykkelturer i Ringerike. Denne turkampanjen er digital (app) og har en kostnad på 198 kr per person. 

  Meld deg på turkampanjen

  Lån sykkel og fritidsutstyr

  På BUA Ringerike kan du låne fritidsutstyr gratis. Du kan låne både turutstyr  som telt, sovepose, tursekk, liggeunderlag, hengekøye og primus. De har også oppblåsbar kano, redningsvest og  diverse sommerspill.  HVis du vil ha noe med hjul kan du låne skateboard, barnesykler, balansesykler og sparkesykler

  BUA har åpent på onsdager kl 14.00-17.30 i hele sommer. Lag en låneavtale før du kommer innom. BUA Ringerike

  Tips til morsomme aktiviteter ute

  Det finnes mange aktiviteter man kan gjøre sammen med både små og store barn utendørs. Det trenger ikke koste noe eller kreve mye tid og planlegging.

  Hva med:

  • Stolpejakt

  Å gå på stolpejakt kan være en morsom aktivitet for store og små

  Stolpejakt

  Filmsnutt om Stolpejakt 

  • Pokemon GO

  Dette er en morsom og spennende aktivitet som kan gjøres på tur.

  Pokemon-GO

  • Bruk skolegårder og barnehager

  Ti på Topp Ringerike
  Hvis du har lyst til å komme deg ut av byen, er det mange muligheter i kommunen vår. I turkampanjen Ti på Topp Ringerike er det kart og rutebeskrivelser for ulike gå- og sykkelturer i Ringerike. Denne turkampanjen er digital, søk opp appen og gå på tur.

  Turmat smaker ekstra godt 

  Det er alltid hyggelig å spise sammen på tur eller møtes rundt bålet.  

  Det finnes mange tips til matretter som kan lages på tur. Skal du ut på aktiviteter kan det være smart å smøre med matpakker eller å ha enkle mellommåltider tilgjengelig når sulten melder seg. 

  Tips til mellommåltid eller mat i farta: 

  • Ta med en enkel matpakke for eksempel brødskive, frukt og grønnsaker. 

  • Nøttemix, mandler eller valnøtter sammen med litt frukt og grønnsaker 

  • Lag egne havrekjeks, pizzasnurrer/horn og fullkornsbarersom er supre å ha med i sekken! 

  La deg inspirere av Turmat fra hele verden.

  Husk at du kan låne primus gratis hos BUA Ringerike! 

   

  Siste endret: 22.04.2022

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?