Du er her: Hjem / Helse / Aktuelt / På vei inn i seniorlivet? Eller kanskje du er der allerede?

Innhold

  På vei inn i seniorlivet? Eller kanskje du er der allerede?

  Da har vi utarbeidet et informasjonshefte som kan være aktuelt for akkurat deg. Et godt liv hele livet handler ofte om å fortsette med mye av det du trives med i dag.

  Informasjonsbrosjyre for seniorer i Ringerike 

  Vi har utarbeidet en informasjonsbrosjyre som vi håper kan gi inspirasjon til ting du kan gjøre selv for å få en god og aktiv alderdom.

  I heftet finner du informasjon om tilbud som finnes i Ringerike, både tilbud fra frivillige/ideelle organisasjoner og kommunale tilbud, samt gode råd og tips du kan gjøre selv.

  Heftet er utarbeidet i samarbeid med frivillige organisasjoner i Ringerike.

  Du kan finne heftene mange steder i kommunen: servicetorget på Rådhuset, ByLab, biblioteket, legekontorene, Blåkors, Kirkens bymisjon, hjelpemiddellageret og frivilligsentralen + andre steder der mange folk ferdes og treffes.
  Ser du et på din vei, vær så god å ta med deg! 

  Heftet kan også lastes ned digitalt her: Informasjonshefte for Senior i Ringerike brosjyre 2022 Høst.pdf

  For english version: Information Brochure for Seniors in Ringerike.pdf

  For flere generelle råd og tips kan du også se planleggelitt.no og Leve hele livet i Ringerike kommune

   

  Laget hefte: Hverdagsrehabiliteringskoordinatorene Astrid Lorentzen (venstre) og Bente Nordengen Ringen har hatt ansvaret for utarbeidelsen av heftet.
  (Foto: privat)

   

  Planlegge litt

  Et godt liv hele livet handler ofte om å fortsette med mye av det du trives med i dag. Du må bare planlegge litt. Noen av de fineste øyeblikkene i livet er planlagt. Hvorfor skulle det plutselig endre seg selv om du har levd en stund?

  Hva vil jeg fylle tiden med?

  I årene som kommer får du mer fritid. Det er lurt å tenke litt over hva du ønsker å gjøre, hva du trives med og hva som betyr noe for deg - gjerne i god tid før pensjonsdagen plutselig er der.

  Hvem vil jeg omgås?

  Et godt liv handler mye om å ha folk rundt seg, bli sett og å ha noen å støtte seg til i livets oppturer og nedturer. Noen trenger mange, andre trenger få - men alle trenger noen, og du skal også ha tid til deg selv.

  Hvor vil jeg bo?

  Vi tenker ofte på et hjem som fire vegger. Men det handler like mye om hvor du har blitt vant til å leve. Hvem som er dine naboer, venner eller andre du omgås og hva du har av tilbud i nærheten. Kort sagt; hva er viktig for å trives i hverdagen din?

  Hvordan vil jeg bo?

  Vi ønsker å bo hjemme så lenge vi kan. Da er det lurt å tenke over hva som viktig for deg i årene som kommer. For noen kan det være å gjøre tilpasninger der du bor i dag. For andre kan et helt nytt hjem være en bedre løsning.

  Hvordan vil jeg føle meg?

  Gode rutiner i hverdagen er et bra utgangspunkt for et godt liv hele livet. Når du får mer tid til overs og ikke skal på jobb hver dag, er det kanskje en god idé å ikke leve som om det er lørdag hele uken.

  Siste endret: 18.04.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?