Du er her: Hjem / Helse / Psykisk helse og rus / Rask Psykisk Helsehjelp (RPH)

Innhold

  Rask Psykisk Helsehjelp (RPH)

  Vi tilbyr behandling for milde til moderate angst, depresjon, begynnende alkohol-/rusproblemer eller søvnproblemer. Du trenger ikke henvisning fra fastlegen din, tilbudet er gratis og vi har kort ventetid.

  NB: RPH er ikke det samme som akutt hjelp. Ved behov for akutt hjelp må du ta kontakt med din fastlege eller den lokale legevakten. (Ringerike legevakt: 116 117) 

  Ved akutte alvorlige skader, ulykker eller andre livstruende tilstander – ring medisinsk nødtelefon 113.

   

  Mandag 17. august 2020 startet vi opp Rask psykisk helsehjelp i Ringerike. 

  Teamet er sammensatt tverrfaglig med psykolog, vernepleier og sosionom. Vi samarbeider tett med andre avdelinger i kommunen som Frisklivssentralen og Forebyggende enhet. I tillegg samarbeider vi med NAV når det er aktuelt.

  Vi hører til i avdelingen for Psykisk helse og rus. 

  I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse ble vi intervjuet av Hønefoss Videregående skole. I denne videoen forklarer vi hva du kan forvente når du kontakter oss og kort om hva modellen går ut på. 

  1. Introkurs

  Dette kurset blir tilbudt deg som er i målgruppen. Kurset går gjennom ulike tema som påvirker din hverdag. Det kan være alt fra angst, depresjon, søvnvansker og andre aktuelle plager. Her kan du lære ulike verktøy som kan bedre din hverdag. Disse kursene arrangeres forløpende utifra antall deltagere.

  2. Andre gruppetilbud

  Gjennom Rask psykisk helsehjelp kan du få informasjon samt bli henvist videre til aktuelle grupper gjennom våre samarbeidspartnere. Dette kan være grupper gjennom Frisklivsentralen, ulike kurs som arrangeres innad i kommunen eller andre aktuelle grupper.

  3. Veiledet selvhjelp

  Veiledet selvhjelp er et samarbeid mellom deg og din terapeut. Hos oss kan du få tilgang til et eget selvhjelpsverktøy som heter Assistert selvhjelp. Dette er en effektiv selvhjelpsmetode som gir deg økt kunnskap, råd og verktøy som kan hjelpe deg til å bli din egen terapeut. Samtidig har du tilgang til terapeut som du kan dele dine tanker og erfaringer med det du jobber med av oppgaver. 

  Aktuelle nettsider for selvhjelp:

  Assistert selvhjelp (Krever kode for innlogging)

  Video som forklarer hvordan Assistert selvhjelp fungerer

  Veiledet selvhjelp via Kognitiv.no (Åpen for alle)

  Oversikt over diverse hjelpetelefoner og nettsteder

  4. Individuelle samtaler

  Noen vil kunne være i behov av individuelle samtaler med terapeut. Vi anbefaler at man har vært igjennom kurs og veiledet selvhjelp før man vurderer individuelle samtaler. Dersom man blir vurdert til å være i behov av individuelle samtaler ser man at de fleste opplever at 4-6 samtaler er nok.

  Dersom man er i behov av mer langvarig oppfølging vil det kunne være aktuelt å bistå deg med å søke oppfølging i Psykisk helseteam. 

  Det kan være aktuelt for deg med Rask psykisk helsehjelp dersom du:

  • har milde til moderate angst, depresjon, begynnende alkohol-/rusproblemer eller søvnproblemer
  • er over 16 år
  • er innbygger i Ringerike kommune
  • ønsker en endring på din livssituasjon

  Vi er et lavterskeltilbud, og du kan ta kontakt med oss uten henvisning fra fastlege eller andre. Du når oss på telefon eller e-post.

  Følg oss gjerne på Facebook. 

  RPH Ringerike
  Marte Moseng, Ingrid Nicolaysen og Enid Berta.
  Foto: Ringblad v/Pål Tr. Mannsverk

  Våre åpningstider:
  Hverdager fra kl 10:00 - 12:00

  Telefon: 900 28 688
  Epost: rph@ringerike.kommune.no

  Vi finnes også på Facebook. Søk etter RPH Ringerike eller trykk her. 

  Siste endret: 28.01.2021

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?