Du er her: Hjem / Turistinformasjon

Innhold

  Turistinformasjon

  Velkommen til oss! Vi har nå gjort det enda enklere for deg å være gjest i Ringerike. Fra 20. juni åpner vi turistkontor på ByLab midt i Hønefoss sentrum.

  Turistinformasjon i Ringerike

  Du finner vårt turistkontor på ByLab midt i Hønefoss sentrum. Turistkontoret er åpent fra 20. juni til 13. august i 2022.

  Vi ønsker deg velkommen inn, og vi kan gi deg informasjon om hele vår flotte region!

  Vi gir deg tips og råd om opplevelser, overnatting og attraksjoner. Hos oss får du også kjøpt suvenirer og kart, i tillegg har vi informasjonsmateriell og brosjyrer du kan ta med deg.

  Velkommen!

  Åpningstider
  Mandag - fredag: 10:00 - 17:00
  Lørdag: 10:00-14:00

  Turistkontoret er åpent mellom 20. juni og 13. august 2022.

   

  Mer informasjon

  Ringerike kommune er medlem i reiselivsorganisasjonen Visit Innlandet. På nettsidene Visit Norway - reisemål Ringerike finner du oversikt over overnattingssteder, severdigheter, aktiviteter og annen turistinformasjon for distriktet.

  På våre nettsider finner du også mer informasjon:

  Hønefoss by 

  Hønefoss er byen nærmest det meste. Her er det korte avstander, et koselig torg og gamle karakteristiske bygninger. Vi har parker, den flotte fossen og elven som renner gjennom byen.

  Byen vår har et variert tilbud av opplevelser, handel, kontor, service, boliger, og et godt utdannings- og kulturtilbud. Her finner du alt fra små lokale hjørnestensbedrifter til de store kjedene, i tillegg et bredt utvalg av restauranter, kaféer, puber og utesteder.

  Hønefoss er et attraktivt og bærekraftig regionsenter med en tydelig identitet og har alt det som kan forventes av en moderne by. I tillegg er det flere store utviklingsprosjekter som vil utvide tilbudet enda mer i årene fremover. 

  Med Ringeriksbanen og ny E16 vil Hønefoss om få år være ca. 25 minutter unna hovedstaden. Ringerike er det mest spennende vekstområdet på Østlandet og vi ønsker alle velkommen til oss.

  Ut på tur?

  Ringerike er som skapt for turer, jakt, fiske og annet friluftsliv. Er du mer interessert i severdigheter, museer og gallerier har distriktet litt av hvert å by på. Mulighetene er der, du trenger bare å velge. 

  Fine turer

  I Markadatabasen finner du turforslag for sommer og vinter.

  Ti på topp  - Forslag til gå- og sykkelturer i Ringeriksdistriktet

  Andre gode turdestinasjoner i regionen

  • Kongens Utsikt - få panoramautsikt over Ringerike og Hole. Det er merket tursti fra Krokkleiva.
  • Mørkgonga og Gyrihaugen luftig tur ved Åsa, øst for Steinsfjorden. Det er mulig å gå en slakere runde rundt hvis man ikke er så god til bens i ura. Vakkert utsiktspunkt og yndet foto-spot.
  • Pilgrimsleden gjennom Ringerike er en del av Pilgrimsleden mellom Oslo og Nidaros i Trondheim.
  • Ringkollen - en av de viktigste innfallsportene nordvest i Marka.
   Ringkollen ligger høyt, så her kommer snøen tidlig og går sent. Det er stor P-plass (bomvei fra Klekken). Skibuss lørdager og søndager i skisesongen og sykkelbuss om sommeren.
  • Kjerraten i Åsa Kjerraten ble brukt til å transportere tømmer fra Steinsfjorden til Damtjern. Her er det museum og tursti.
  • Dronningveien i Hole 
   Dronningveien går fra av Krokkleiva til Kleivstua
  • Gyranfisen - Ringerikes høyeste fjell
  • Trollfossen i Strømsoddbygda

  Andre aktiviteter

  Ringeriksbadet på Helgelandsmoen kan absolutt anbefales!

  Severdigheter og museer

   

  Foto: Søndre Torv, Hønefoss. Ann Kristin Støveren, Futuria

  Siste endret: 17.06.2022

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?