Innhold

  Høring - Nordens plass

  Kommunen ønsker å opprette «Nordens plass» i Søndre park. Kom med dine inspill inenn 21. april 2022.

  Nordens plass - Et samlepunkt for vennskapsbyene

  Kommunen ønsker å opprette «Nordens plass» i Søndre park. I den forbindelse legges forslaget ut til høring. Synspunkter på forslaget sendes til postmottak@ringerike.kommune.no eller til Ringerike kommune, Postboks 123 Sentrum, 3502 Hønefoss innen 21. april 2022.

  Bakgrunnen for forslaget

  Det nordiske fellesskapet er bygget på en grunnmur av kultur, språk og samhørighet. Ringerike kommune har i mange år hatt vennskapsbyer i de nordiske landene, og med jevne mellomrom har det vært arrangert nordiske vennskapsbymøter mellom Skagaströnd på Island, Lohja i Finland, Växjö i Sverige, Aabenraa i Danmark og Ringerike. 

  Foreningen Norden har sammen med andre foreninger vært en viktig del av det å knytte kontakt mellom de nordisk landene. De har ønske om at alle kommunene i Norge skal ha en «Nordens plass».

  I forbindelse med at vennskapsbyene besøker Ringerike 2. til 5. juni 2022 foreslår kommunen at det opprettes en Nordens plass i Søndre park. Det planlegges for åpning av Nordens plass lørdag 4. juni 2022 under det omtalte besøket.

  Siste endret: 09.05.2022

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?