Du er her: Hjem / Elever med spesielle behov / Særskilt tilrettelagt grunnskoleopplæring på ungdomstrinnet

Innhold

  Særskilt tilrettelagt grunnskoleopplæring på ungdomstrinnet

  Ved både Haugsbygd og Hov ungdomsskole har vi tilbud for elever med stort behov for individuell tilrettelegging, tilpassing av lærestoff og større grad av praktisk opplæring.

  Tilbudet

  Alle elevene er tilknyttet en ordinær klasse, men har deler av undervisningen i grupper og individuelt. Målet er å utvikle ferdigheter som har verdi for eleven. Realistiske opplæringsmål skal gjøre eleven mestringsdyktig i eget liv.

  Kompetanse

  Personalgruppene er sammensatt av personer med stor tverrfaglig kompetanse og lang erfaring. Vi samarbeider tett for å finne den riktige organiseringen og tiltakene for hver enkelt elev.

  Teori

  Elevene skal ha opplæring i alle fag. Vi har spesielt fokus på grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving og regning, samt viktige temaer i orienteringsfagene.  Vi bruker i stor grad praktiske metoder i undervisningen. Enkelte elever har mulighet for fullverdig vitnemål, andre får karakterer i utvalgte fag og andre igjen får vurdering uten karakter. 

  Pedagogikk

  Samspill med likeverdige i et jevnaldermiljø er en forutsetning for sosial læring. Trivsel og opplevelse av mestring er avgjørende for faglig framgang. Vi vektlegger:

  • Individuelle tilrettelegging og mestring
  • system, struktur og forutsigbarhet
  • praktiske aktiviteter og hverdagslivsmestring
  • at elevene får være sammen med ungdommer de lettere får kontakt med

  Aktiviteter

  Vi har ulike aktiviteter gjennom uka. Disse er tilpasset elevens forutsetninger og behov. Aktiviteter er blant annet mat og helse/kantine, kjøkkenmatematikk, fysisk aktivitet og sosial trening.

  Kontakt oss

  Haugsbygd ungdomsskole

   

  Hov ungdomsskole

  Siste endret: 21.09.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?