Du er her: Hjem / Flommen i Ringerike / Opphør av evakuering og tilbakeflytting av evakuerte / Opphør av evakuering: Idrettsarealer Schjongslunden (14.08.23 20:25)

Innhold

  Opphør av evakuering: Idrettsarealer Schjongslunden (14.08.23 20:25)

  Det er besluttet opphør av evakuering for deler av idrettsarealet på Schjongslunden. Det åpnes for organisert aktivitet på disse områdene. Se kart og les mer om situasjonen og vilkår for bruk her.

  Schjongslunden delvis åpnet for organisert aktivitet

  Både Ringerike kommune og idrettslivet ønsker å kunne ønske barn og unge tilbake til idrettsaktivitet så fort som mulig. På bakgrunn av dette har politiet åpnet opp for organisert aktivitet på deler av idrettsanleggene i Schjongslunden

  Vi understreker at dette bare gjelder visse deler av idrettsparken. Se kartet nedenfor.

   

  Vilkår for bruk av området

  Kommunen og politiet har i mandag ettermiddag hatt møte med Ringerike idretts- og aktivitetsråd, og representanter for idrettsklubbene i Schjongslunden. Idretten legger nå en plan for hvordan det skal åpnes for organisert idrett i idrettsparken

  Vi gjør oppmerksom på følgende:

  • Schjongslunden har hverken strøm eller fungerende avløp/kloakk. Det kan derfor ikke drives utstrakt aktivitet på anleggene, utover det som idretten legger opp til.
  • De evakuerte områdene (oransje i kart) er sperret av med byggegjerder og politisperringer. Det er strengt forbudt å bryte disse sperringene – skulle dette skje, vil idrettsparken stenges umiddelbart.
  • Det skal eksempelvis ikke gjøres forsøk på henting av baller eller lignende som skulle havne over sperringene.

  Vi ber alle foreldre være sitt ansvar bevisst ved å orientere sine barn om reglene som nå gjelder.

   

  Begrunnelse for opphør av evakuering

  Generell begrunnelse

  Ringerike kommune jobber kontinuerlig med å vurdere områder hvor det er trygt å flytte tilbake. Vannstanden i elvene har gått noe ned.

  Vi opprettholder evakuering i oversvømte områder, områder som kan være skredutsatt, og boliger nær elveskråninger som kan være ustabile som følge av undergraving. Enkelte områder er det ikke mulig å vurdere før vannstanden har begynt å synke.

  Særskilt begrunnelse for idrettsarealer på Schjongslunden

  Det er ikke forventet at vannstanden i elvene vil øke ytterligere. Vi opprettholder evakuering i oversvømte områder, og områder i som kan være ustabile som følge av erosjon langs elvene.

  Siste endret: 15.08.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?