Du er her: Hjem / Flommen i Ringerike / Opphør av evakuering og tilbakeflytting av evakuerte

Innhold

  Opphør av evakuering og tilbakeflytting av evakuerte

  Kommunen jobber med plan for tilbakeflytting av evakuerte. Etter vurderinger fra fagpersonell ifm. effekter av flommen og eventuell rasfare, vil områder delvis åpnes for tilbakeflytting. Det er svært omfattende sikkerhetsmessige vurderinger som må gjøres i hvert enkelt tilfelle, og det er mange områder som skal vurderes. Derfor må vi be om forståelse for at prosessen kan ta noe tid.

  Evakueringsstatus - Når kan jeg flytte hjem?

  Selv om flomtoppen er nådd, betyr ikke det at faren er over. Når alt vannet nå skal følge elveløpet videre fra Hønefoss og ut i Tyrifjorden, må vi være oppmerksomme på risikoen for skred og utglidninger av masser. Det er fremdeles høy vannstand og flomsituasjonen er forventet å vare flere dager.

  I Ringerike har det blitt gjennomført et stort evakueringsarbeid, og det er mange områder som har blitt evakuerte i løpet av de siste dagene. Nå starter arbeidet med å opphøre evakueringen slik at innbyggere kan flytte tilbake til hjemmene sine.

  Vi jobber med en plan for tilbakeflytting av evakuerte. Før et område kan frigis, må vi få vurderinger fra fagpersonell i forbindelse med effekter av flommen og eventuell rasfare. Dette innebærer svært omfattende sikkerhetsmessige vurderinger som må gjøres i hvert enkelt tilfelle - dvs. ned på hvert område og hver gate - og det er mange områder som skal vurderes. Derfor må vi be om forståelse for at prosessen kan ta noe tid.

  Områder hvor evakuering opphører og innbyggere kan flytte hjem

  Vi oppdaterer fortløpende en oversikt over opphørte evakueringer.

  Har du spørsmål - Ring 32 11 74 00

  Har du blitt evakuert og har spørsmål om tilbakeflyttingsprosessen? Du kan kontakte kommunens sentralbord på 32 11 74 00, så blir du satt videre til riktig person.

  Siste endret: 04.09.2023

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?