Du er her: Hjem / Flommen i Ringerike

Innhold

  Flommen i Ringerike

  Flommen som rammet Ringerike i august medførte store skader og hadde store konsekvenser for mange innbyggere. Totale ble 2 500 innbyggere evakuert fra sine hjem. Selv om disse nå har flyttet tilbake er det fremdeles 24 personer som er evakuert.

  Sikring av området ved Livveien

  Sikringsarbeidene langs Randselva er i gang. Fram til mai vil det pågå nødvendige sikringsarbeider for å reparere skadene etter uværet Hans og storflommen.

  Under flommen ble både elvebunnen og skråningen opp mot Livveien ødelagt av erosjon. Det er omfattende tiltak som skal stabilisere området, både skråning og elvebunn skal sikres før beboere kan flytte hjem.

  Det er beobere i seks hus som fortsatt er evakuert etter Hans.

  Du kan lese mer om sikringsarbeidene på en egen side.

  Har du spørsmål?

  • Kontaktinformasjon
   Servicetorget er åpent på hverdager klokka 10-15 på
   telefon 32 11 74 00
   Dersom du trenger hjelp i forbindelse med flommen eller skal melde inn en hendelse etter klokka 15.00, kan du ringe Brann servicenummer på 33 31 41 10. Er det fare for liv og helse må du ringe nødnummer: 110 (brann) 112 (politi) eller 113 (Ambulanse).

  Geotekniske rapporter

  Her vil vi fortløpende publisere geotekniske rapporter som har blitt utarbeidet i forbindelse med vurderingene som har blitt gjort underveis.

  Evakueringer i Ringerike

  På grunn av store nedbørsmengder og ekstemværet "Hans" ble store deler innenfor Hønefoss sentrum og nærliggende områder evakuert som følge av risko for ras og utglidninger. De fleste har nå flyttet hjem igjen.

  Les mer om evakuerte områder og se kart her.

  Områder med opphørt evakuering

  Siste endret: 07.02.2024

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?