Innhold
Flom i Ringerike
SISTE STATUS 20.09.23 kl. 12.15
- Koking av vann Veme. Siste nytt er at de som bor på Veme fortsatt må koke vannet. Vannet fra brønnene er ok, men det er fortsatt bakterier i basseng og ledningsnett. Nå er det meldt en del nedbør de nærmeste dagene. Det betyr at det er en viss risiko for at det blir en ny runde med bakterier i brønnene. Ringerike kommune vil ta nye prøver på mandag den 25. september. Ny informasjon vil komme når prøvesvarene er klare.
- Enkelte beboere i Livveien fikk den 8. september den veldig kjedelige beskjeden om at de må belage seg på å være evakuert over lang tid. NGI, Norges Geotekniske Institutt, har skrevet en ny rapport om skråningsstabiliteten ved Livveien, etter de nye grunnundersøkelsene de har utført i området.
Resultatene av denne rapporten viser at stabiliteten er svekket som følge av erosjonshullet, og NGI anbefaler derfor at det utføres sikringstiltak. Basert på dette vurderer kommunen at det må utføres tiltak før beboerne der får flytte hjem igjen. - Det er fortsatt 24 personer som er evakuert i Ringerike.
- Det blir strandrydding etter storflommen den 20. og 21. september. Det blir fra klokka 12-19 begge dagene. Mer informasjon kommer.
- Stengte veier - se oversikt her.
- Har du spørsmål?
Servicetorget er åpent på hverdager klokka 10-15 på
telefon 32 11 74 00. Dersom du trenger hjelp i forbindelse med flommen eller skal melde inn en hendelse etter klokka 15.00, kan du ringe Brann servicenummer på 33 31 41 10. Er det fare for liv og helse må du ringe nødnummer: 110 (brann) 112 (politi) eller 113 (Ambulanse).
Geotekniske rapporter
Her vil vi fortløpende publisere geotekniske rapporter som har blitt utarbeidet i forbindelse med vurderingene som har blitt gjort underveis.
- Vurdering av fare for skred ifm. flom ved Benterud
- Grunnundersøkelser Livveien
- NGI rapport om stabilitet Randselva
Råd og tips til deg som er rammet av flom
Dersom du har fått vann i kjeller, garasje eller huset ditt, så må du:
- Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt.
- Bestille pumpebil eller lignende.
Les mer her: vann i kjelleren.
Hvordan begrense flom- og vannskader?
Trykk her for å lese mer om dette
Evakueringer i Ringerike
På grunn av store uveret "Hans" ble store deler innenfor Hønefoss sentrum og nærliggende områder evakuert som følge av risko for ras og utglidninger. De fleste har nå fått flytte hjem igjen.
Les mer om evakuerte områder og se kart her.
Områder med opphørt evakuering
Siste endret: 20.09.2023