Du er her: Hjem / Planer, rutiner og vedtekter / Trivsel i Ringeriksskolen / En trygg skoledag uten mobbing

Innhold

  En trygg skoledag uten mobbing

  Alle barn og unge har rett til et trygt og godt skolemiljø uten mobbing og krenkelser. Hvis du som elev ikke har det trygt og godt på skolen, skal skolen hjelpe til. Hvis skolen ikke hjelper til, kan du ta kontakt med Statsforvalteren.

  Si fra til rektor først

  Hvis du ikke har det bra på skolen, må du eller foreldrene dine melde fra til rektor. Rektor skal ta deg på alvor og skolen må undersøke det som har skjedd. De voksne på skolen skal gjøre alt de kan for å hjelpe deg. Skolen skal ta tak i saken din innen det har gått en uke. Deretter skal skolen lage en skriftlig plan for hvordan de skal hjelpe deg. Du kan være med på å lage planen hvis du ønsker det.


  Si fra til Statsforvalteren hvis skolen ikke gjør nok

  Hvis skolen bruker mer enn en uke på å gjøre noe med saken, kan du kontakte Statsforvalteren. Det samme gjelder hvis du føler at skolen ikke tar deg på alvor. Statsforvalteren skal først finne ut om skolen har gjort jobben sin. Etter det skal Statsforvalteren bestemme hva skolen skal gjøre for at du skal få en trygg og god skolehverdag. Du kan kontakte Statsforvalteren på tlf 69 24 70 00 eller sende en melding her.

   

  Her kan du også få råd og hjelp

  Nullmobbing.no: www.udir.no/nullmobbing/

  Mobbeombudet i Viken: viken.no/tjenester/skole-og-opplaring/ombudet-for-barn-og-unge-i-viken/ 

  Dette skal skolene gjøre i mobbesaker: www.udir.no/laring-og-trivsel/skolemiljo/aktivitetsplikt/

  Siste endret: 09.11.2022

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?