Du er her: Hjem / Veienmarka ungdomsskole

Innhold

  Veienmarka ungdomsskole

  Veienmarka ungdomsskole er den største ungdomsskolen på Ringerike med rundt 310 elever. Elevene kommer fra barneskolene Helgerud, Veien og Benterud. I tillegg har vi et innføringstilbud i norsk for minoritetsspråklige.

  Veienmarka ungdomsskole

  Aktuelt

  Trenger du å snakke med noen?

  Hei! Hvordan går det med deg nå når det ikke er vanlig skole? Om noe er vanskelig kan du ta kontakt med læreren din. Du kan også ta kontakt med helsesykepleieren på skolen. Om du heller vil snakke med noen utenfor skolen, har vi laget en nettside hvor du finner mange du kan ta kontakt med: www.ringerike.kommune.no/snakkmedoss/. Hilsen Marianne Mortensen, kommunalsjef Barn og unge.

  Hjemmeskole

  Våre lærere har kjernetid fra kl. 09.00 - 14.00 så lenge skolen holder stengt. Elevenes arbeidsplaner ligger her: https://sites.google.com/ringeriksskolen.no/veienmarka/start

  Kjære elever og foresatte🌸🌺

  Dette er spesielle dager for oss alle.
  Oppstart med hjemmeundervisning har gått over all forventning. 👍 Mange har chattet, noen har hatt videokonferanser og noen har hatt dialog via mail. Her er det «prøving og feiling» som gjelder, til vi ser hva som fungerer best for den enkelte. ☘️

  Her på skolen er det tomt og stille. Vi kjenner at vi savner hver eneste elev! Det er uvant, rart og ganske kjedelig. Og det tipper jeg at dere kjenner på hjemme også. Mange elever var oppspilte og gledet seg til stengte skoler og hjemmeundervisning. Når man er i gang kan det hende at man ganske fort opplever dagene som lange og kanskje ensomme.

  Skolens miljøveileder Magnus og sosiallærer Vigdis vil gjerne ha kontakt med elever som kjenner seg ensomme, som trenger noen å snakke med, eller som synes denne hverdagen er ugrei.

  Ta kontakt på chat på Google, SMS/tlf/e-post til Magnus (94377738) eller Vigdis (90989821). De er tilgjengelig på dagtid og kveldstid.
  Jeg er også tilgjengelig på mobil 40557450.

  Vi håper å se dere alle igjen snart! 
  Vennlig hilsen
  Rektor

  Til foresatte: Google meet i Ringeriksskolen

  Hei! Se vedlegget for mer informasjon og videovettreglene!

  Fysioterapi og ladestasjon skoleåret 2019/2020 - skolehelsetjenesten

  Fysioterapeut Nora Lillehagen Korpberget starter opp igjen på Veienmarka onsdag 16. oktober. Hun kan kontaktes på mobil 90223774

  TID Hun er tilgjengelig fra kl 10.30 - 13.00.
  STED Hun har tilgang til stillerommet opp vindeltrappa ved hovedinngangen.

  Elevene vil kunne komme innom på drop-in. Nora skal ikke behandle elevene, men kan gjøre undersøkelser og gjøre en vurdering. Deretter kan hun gi tips til øvelser, og hjelpe elevene videre til en fysioterapeut

  Ladestasjon

  I matfriminuttet vil hun tilby "ladestasjon" - en avspenningsgruppe i gymsalen.
  Tidspunkt 11.30 - 11.50.

   Om Veienmarka ungdomsskole

  Veienmarka ungdomsskole har 310 elever fordelt på tre trinn og et innføringstilbud (søke plass i innføringstilbudet, se her). Skolens ledelse består av rektor og to avdelingsledere. Avdelingslederne har ansvar for hvert sitt årstrinn. Skoleutvikling og fellesoppgaver blir fordelt ut fra samlet kompetanse i ledergruppa.

  Skolen har fokus på det digitale læringsmiljøet, språkutvikling og realfagkompetanse. Dyktige og engasjerte lærere har bidratt til god resultatutvikling de siste årene, og det jobbes målrettet med å videreutvikle læringsmiljøet for å styrke denne positive utviklingen.

  Skolen har en ny og flott naturfagssal og et nytt kjøkken i mat og helseavdelingen.

  Kommunikasjon med skolen - meldingssystem på SMS

  Send melding om fravær

  sendes som sms til:
  59 44 44 32 Start meldingen med VMUKLASSE mellomrom TEKST.

  Skolen bruker SMS for å kunne kommunisere raskere og mer effektivt med hjemmet. Ordningen er et godt alternativ for melding om fravær og for hastemeldinger.

  • Send melding når barnet ditt er sykt
  • Motta viktige påminnelser og endringer fra skolen
  • Skolen sender varsling-sms ved uforutsette hendelser
  Send SMS til kontaktlærer

  Foresatte har muligheten til å rapportere direkte om fravær av sitt barn til læreren. Dette foregår på følgende måte:

  Send SMS til 59 44 44 32, og start meldingen med VMUKLASSE mellomrom TEKST.

   F.eks. Hvis du har en elev i klasse 8A, sender du slik: «VMU8A Per er syk i dag. Hilsen Lise.» til 59 44 44 32.

  Motta viktige beskjeder på SMS

  Sendte SMS blir loggført med dato, tid, telefonnummer og innhold. Vi har på den måten full oversikt over all kommunikasjon som er tilsendt skolen via mobil og kan raskt og enkelt sjekke om meldingen fra hjem til skolen er ekte. Det er kun skolen som har tilgang på denne informasjonen og vil ikke deles med utenforstående, etter gjeldende regler fra Datatilsynet.

  Ukeplaner/trinnsider

  Foresatte og elever finner ukeplaner og annen informasjon på en intern Google-side. Kontaktlærere informerer om nettadressen.

  Tilvalgsfag ved Veienmarka

  Elever som skal begynne i 8.klasse ved Veienmarka ungdomsskole høsten 2018 har valg mellom følgende fag:

  • Tysk, fremmedspråk
  • Fransk, fremmedspråk
  • Engelsk, fordypning
  • Arbeidslivsfag, praktisk fag
  Mer informasjon om tilvalgsfag

  Elever som begynner på et studieforberedende utdanningsprogram (studiespesialisering, idrettsfag eller musikk, dans og drama) i videregående opplæring, må ha fremmedspråk. De som har hatt fremmedspråk på ungdomstrinnet, kan enten fortsette med det samme språket i videregående opplæring eller starte med et nytt språk. De kan avslutte fremmedspråket etter 2. året på videregående. Søker eleven seg inn på et studieforberedende program, må elever uten fremmedspråk på ungdomstrinnet ta fremmedspråk i videregående opplæring over tre år. Dette vil igjen redusere deres mulighet til å velge andre fag. Dersom eleven velger et av de yrkesfaglige utdanningsprogrammene, er det ikke krav om et annet fremmedspråk.»

  Du må velge tysk eller fransk om du ønsker å et av disse programmene på videregående skole:

  • Idrett
  • Musikk
  • Begrenser programfagvalgene på Studiespesialisering

  Arbeidslivsfaget er et praktisk fag, der teori og grunnleggende ferdigheter blir integrert i det praktiske arbeidet. Faget er et likestilt alternativ til fremmedspråk og til engelsk fordypning. Elevene kan bli trukket ut til muntlig eksamen med et praktisk innslag.

  Det er viktig å merke se at uansett hvilket av de fire alternativene man velger, vil eleven få en karakter i faget som vil telle på lik linje med andre fag ved opptak på videregående skole, og at faget kan trekkes ut ved muntlig eksamen.

  Valget er for tre år, men det kan være mulig å skifte fag før jul i 8. trinn om man ser at man har valgt feil. Søknaden må være skriftlig, fordi en endring av fag kan få konsekvenser for resten av skolegangen.


  Se forøvrig informasjon på http://www.udir.no/

  Valgfag ved Veienmarka

  Valgfagene skal bidra til at elevene, hver for seg og i fellesskap, styrker lysten til å lære og opplever mestring gjennom praktisk og variert arbeid. Informasjon om valgfagene og kompetansemål i disse finner du i denne brosjyren (pdf).

  Faget er 2 timer pr uke i 28 uker av skoleåret. Det er karakter i faget. Bytter du valgfag etter et eller to år er det gjennomsnittskarakteren som teller for opptak til videregående skole.

  NB! Det er ikke sikkert at alle elever får sitt 1. valg.

  Beitostølen - 10. klasse

  Hver høst, i august/september, reiser 10. trinn på Veienmarka til Beitostølen. Klassen overnatter to netter på Bergo Leilighetshotell som ligger midt i sentrum av Beitostølen. Leilighetene har kjøleskap, kokeplater, oppvaskmaskin, stekeovn og kaffetrakter. I underetasjen finnes en garasje, en frisør og en sportsforretning i samme bygg. Leilighetene rommer 4 og 6 personer. Elevene må selv vaske leiligheten ved avreise.

  Klasseturen til Beitostølen er en del av skolens undervisningstilbud der elevene jobber med kompeansemål i fagene kroppsøving, mat og helse samt noe privatøkonomi. Turen er et viktig sosialt tiltak der elevene opplever fysisk mestring og sosialt samhold.

  NB!  Skolens reglement iforhold til orden og adferd gjelder på hele turen. Oppbevaring og bruk av rusmidler som alkohol,tobakk,snus og e-sigaretter vil føre til hjemsendelse. Utgifter til hjemreise må da dekkes av foreldre/foresatte.

   Program for turen

  Dag 1: Avreise til Beito og mangekamp
  Ca. 09:20  Oppmøte i Hønefoss sentrum (Sentrum stopp). Vi tar rutebuss til Beitostølen - Valdresekspressen. Turen tar ca 3 timer. Ta med matpakke til turen opp. 

  Bergo Leilighetshotell ligger på venstre side av veien, før bussholdeplassen. 
  Vi kan sjekke inn på hotellet kl 15:00. Etter å ha blitt innlosjert i leilighetene på Bergo hotell, deltar vi i Mangekamp i regi av Beito Aktiv. Mangekampen starter kl. 17:00. Mangekamp er en rundløype med aktiviteter der elevene skal samarbeide. Resten av kvelden er til fri disposisjon med mat og hygge. Elever må huske å handle inn til alle måltider. Dette kan gjøres på Beitostølen. Spesielle matvarer bør medbringes. Det er mulig å benytte seg av svømmehallen som ligger på Radisson Blu Resort - et hotell i gangavstand fra Bergo hotell. Foreldre må sende en skriftlig bekreftelse til kontaktlærer på at et besøk i svømmehallen skjer på eget ansvar. Inngangsbilletten er ikke inkludert i prisen.

  Dag 2: Fjelltur til Bitihorn.   
  Elevene spiser frokost på rommene før avreise til fjelltur. Turen går til Bitihorn
  Oppmøte for fjelltur er kl. 10:00. Vi blir kjørt opp til startstedet og blir hentet med buss etter turen. På denne turen har vi med guide og egensmurt matpakke. Turen arrangeres av Beito Aktiv. Resten av kvelden er til fri disposisjon med mat og hygge.

  Dag 3: Olabilkjøring og hjemreise
  Elevene spiser frokost på rommet. Alle elevene skal selv vaske og rydde leilighetene før utsjekking. Det er utsjekk før kl 12:00. 
  Etter dette blir det Olabilkjøring kl. 12:00-13:00. Løypa går over veien fra hotellet, og litt til venstre, nederst i alpinbakken. Det er fire turer pr elev. Kl. 14:00 spiser alle lunsj på Peppes. Her betaler elevene drikke selv, maten er inkludert i prisen. Etter besøket på Peppes er det klart for avreise. Det er da oppmøte på avtalt sted. Valdresekspressen går ca. kl. 16:00 og er tilbake i Hønefoss sentrum ca. kl. 19:00.

  Anbefalt utstyrsliste

  Tur til Bitihorn:

  • Gode fjellsko. Man kan alternativt bruke gummistøvler (eller andre gode, solide sko). Det er ikke å anbefale å kjøpe nye fjellstøvler eller sko som gåes inn første gang på denne turen
  • Varme klær, tynn ullstillongs og ulltrøye innerst mot kroppen 
  • Ullsokker
  • Vind og vannavstøtende jakke og bukse
  • Lue, votter, skjerf eller hals
  • Dagstursekk (12-20 L)
  • I sekken en ekstra fleece- eller ullgenser av litt tykk type
  • Solkrem og solbriller
  • Termos/drikkeflaske
  • Matboks/matpapir
  • Gnagsårplaster hvis du plages med gnagsår

  Øvrig opphold:

  • Varme klær. Det kan være kaldt på kvelden og natten
  • Gode sko. Joggesko eller lignende
  • Sengetøy. Laken, putetrekk og dynetrekk
  • Badehåndkle, et håndhåndkle og en klut
  • Toalettsaker
  • Undertøysskift til 3 dager. Ta med et ekstra par sokker
  • Hverdagstøy/klesskift til å være borte i 3 dager
  • Lader til elektrisk utstyr som du har med
  • Penger til mat – middag to dager, pluss frokost og lunsj

  Skoleruta 2019-2020

  • Høstferien i 2019 i uke 40.
  • Vinterferien i 2020 i uke 9.
  Skoleruta  2019-20
  August Første skoledag mandag 19.08.
  September   Høstferie 30.09 – 04.10. (uke 40)
  Oktober Høstferie 30.09 – 04.10. (uke 40)
  November Fri for elevene mandag 18.11.
  Desember Siste skoledag før jul fredag  20.12.
  Januar Første skoledag etter jul  mandag 06.01.
  Februar Vinterferie 24.02 – 28.02. (uke 9)
  April Påskeferie 06.04  til og med mandag 13.04.
  Mai Fri fredag 01.05 og torsdag 21.05.(Kr. Himmelfartsdag)
  Juni Fri mandag 01.06 (2. pinsedag)
  Siste skoledag fredag 19.06.

  Skolerute for 2019-2020 og 2020-2021

  Felles for alle skoler

  Ringeriksskolen

  Skoler i Ringerike
  Vi bygger skoler
  Skoleportal - innloggingsside
  Digital barnehage- og skolehverdag
  Begynne i 1. klasse
  Elevvurdering og eksamen
  Skoleskyss
  SFO
  Elevforsikring
  Personopplysninger i skolen
  Planer, rutiner og vedtekter
  Lån/leie av skolelokaler

  Ekstra behov

  Ekstra hjelp i barnehage og skole
  PPT i skolen
  PPT i barnehagen
  Norsk for minoritetsspråklige
  Elever med spesielle behov
  Fritak fra aktiviteter i skolen

  Ferie og permisjon

  Ferier og fridager
  Elevpermisjon

  Trivsel

  Trivsel i Ringeriksskolen
  Den kulturelle skolesekken
  En trygg skoledag uten mobbing
  Fritak fra aktiviteter i skolen
  Ordensregler

  Helsesykepleiere

  Helsesykepleiere - 8.-10. klasse

  Tilstede på skolen mandag og tirsdag.

  Helsesykepleier for Velkomstklassen

  Sølvi Bergerud

  Mobil 95788040

  Tilstede på skolen fredager

  Kontakt oss

  Åpningstider: Hverdager kl. 08.00-15.30

  Besøks- og postsdresse: Ringveien 103, 3517 Hønefoss

  Sentralbord 32 14 02 40

  E-post: veienmarka.ungdomsskole@ringerike.kommune.no

  Rektor

  Hege Margrethe Steiro

  Hege Margrethe Steiro   405 57 450

  Avdelingsleder:
  Carl Fredrik Østenrød  990 10 482

  Avdelingsleder:
  Stian Burheim Johnsrud 480 25 999

  Veienmarka ungdomsskole

  Besøksadresse:

  Ringveien 103
  3517 Hønefoss

  Postadresse:

  Ringveien 103
  3517 Hønefoss

  Telefon: 32 14 02 40

   

  Siste endret: 16.04.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?